Roofs 2017-06-64 Nieuwslijn

agenda

9-11 juni 2017, Rotterdamse Dakendagen
Diverse locaties, Info: www.rotterdamsedakendagen.nl

29 juni 2017, Diploma-uitreiking TECTUM
NBC te Nieuwegein, Info: www.tectum.nl

12-14 september 2017, Bouw Compleet Gorinchem
Evenementenhal te Gorinchem, Info: www.evenementenhal.nl

4-5 oktober 2017, Bestelauto Expo 2017
Expo Houten, Info: www.bestelauto-expo.nl

Geen PIR? Geen paniek!

In een persbericht laat producent van Airpop (EPS) isolatieproducten Isobouw weten dat EPS een goed alternatief is voor PUR- en PIR isolatieplaten. De grondstofschaarste geldt immers niet voor het isolatiemateriaal EPS (Airpop). Ook met EPS kun je eenvoudig de BENG- en NOM normen halen. Met een lambda-waarde van 0,031 ligt het isolerende vermogen van EPS op een uitstekend niveau. Met de innovatie RenoTopHR van IsoBouw kunnen in vergelijking tot PUR/PIR met geringere opbouwhoogtes aan de dankrand hoge isolatiewaarden worden bereikt, met de Eurobrandklasse ‘End Use B-s1,d0’.

Uitbreiding kantoor Roval en Reynaers

Roval en Reynaers blijven groeien. Om die groei intern op te kunnen vangen, ondergaat het kantoor in Helmond momenteel een uitbreiding van 500m2. Er komen extra kantoren en vergaderruimtes om alle medewerkers te voorzien van een fijne en duurzame werkplek. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang; de fundering is inmiddels gestort. De artist impression geeft een indruk hoe het bedrijfspand er na de uitbreiding uitziet.

VELUX introduceert lichtkoepel met ­gebogen glas

De nieuwste lichtkoepel van VELUX is de eerste ter wereld met gebogen edge-to-edge glas. Dankzij het gebogen ontwerp wordt regen van het glas afgevoerd, waardoor de lichtkoepel geschikt is
voor volledig platte daken. “Deze lichtkoepel is een mijlpaal voor de plat dak-markt. Het elegante design sluit naadloos aan op het dak. Daarnaast laat de lichtkoepel een onge­evenaarde hoeveelheid daglicht door en zorgt de elektrische variant voor goede ventilatie,” zegt Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij VELUX Nederland.

Website B² transities online

Werkgevers- en werknemersorganisaties van de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche en de betonreparatie­branche hebben sectorplannen opgesteld met als doel de arbeidsmarkt op korte en middellange termijn te verbeteren. In de sectorplannen zijn arbeidsmaatregelen aangedragen waarvoor co-financiering van het rijk is gekregen.

B² transities is een intersectorale voorziening binnen de betonreparatiebranche en de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche gericht op het voorkomen van uitval door dreigende arbeidsongeschiktheid en/of dreigende werkloosheid.

Nieuwe vakbeurs “Bestelauto Expo 2017”

De bestelauto krijgt een eigen event in Nederland. Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten Bestelauto Expo 2017 plaats. Dit vakevenement is een logisch gevolg van de explosieve groei in het aantal verkochte bestelauto’s. Het event bundelt alle producten en informatie voor ZZP-ers, MKB-ers, fleetowners en automotive-managers. De beurs biedt een ‘all in one’ concept: bezoekers kunnen op één dag kennismaken met alle aspecten van hun bedrijfs­wagen. Van aanschaf van de wagen zelf, tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen.

Icopal introduceert bitumenbestendige kunststof op Nederlandse markt

Icopal breidt het assortiment kunststof dak- en afdichtingsbanen uit met het merk WOLFIN. Hiermee biedt men een oplossing voor afdichtingen waaraan bijzondere eisen worden gesteld. De chemische bestendigheid, dampdoorlatendheid en onderhoudsvrije lasverbindingen maken de banen geschikt voor industriële toepassingen en renovatie van vochtige dakconstructies. WOLFIN dakbanen worden wereldwijd al meer dan 50 jaar toegepast.

Start modernisering stelsel Energieprestatie Gebouwen

In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en ­Koninkrijksrelaties werkt NEN aan de vernieuwing van het stelsel Energieprestatie Gebouwen en de daarbij behorende bepalings­methode. Het doel is om te komen tot een stelsel voor een eenvoudige, transparante bepalingsmethode die bruikbaar is in het kader van de bouwregelgeving.

De uitvoering hiervan ligt in handen van een Programmaraad en een Projectgroep. De Programmaraad heeft als taak samen te werken aan draagvlak voor de vernieuwing en stuurt de projectgroep aan die de nationale bepalingsmethode ontwikkelt.

De nationale bepalingsmethode wordt vastgelegd in een ­Nederlandse Technische Afspraak, NTA 8800. Het ministerie van BZK heeft diverse uitgangspunten vastgesteld. De methode moet bijvoorbeeld voldoen aan de Europese richtlijn Energieprestatie Gebouwen (EPBD). Daarnaast moet de methode aansluiten bij de behoefte en beleving van de consument. De eerste versie van de methode moet medio 2018 klaar zijn (90%-versie).

Labels