Roofs 2017-08-76 Nieuwslijn

agenda

12-14 september 2017, Installatie Vakbeurs
Evenementenhal Hardenberg, Info: www.evenementenhal.nl

20-22 september 2017, 18th EPA Congress and Exhibition
De Doelen te Rotterdam, Info: www.mesago.de

25 september 2017, Nationale AsbestFeitenCongres 2017
Tivoli te Utrecht, Info: www.asbestfeiten.nl

26 september 2017, 3th European Asbestos Forum
Hilton Canary Wharf Hotel, London, Info: http://www.europeanasbestosforum.org/

4-5 oktober 2017, Bestelauto Expo 2017
Expo Houten, Info: www.bestelauto-expo.nl

10-12 oktober 2017, Vakbeurs Energie
Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch, Info: www.energievakbeurs.nl

10-12 oktober 2017, Bouw Compleet Hardenberg
Evenementenhal te Hardenberg, Info: www.evenementenhal.nl

11 oktober 2017, Praktijkdag ‘Kwaliteitsborging voor het Bouwen’
De Cantharel te Apeldoorn, Info: www.niemankwaliteitsborging.nl

11-12 april 2018, ASBESTOS 2018
Ahoy' Rotterdam, Info: www.asbestos-int.com

Techcomlight nieuwe distributeur voor Deplosun daglichtsysteem

Vanaf heden is Techcomlight exclusief distributeur van het Deplosun daglichtsysteem in de Benelux en de Nederlandse Antillen.
Deplosun brengt daglicht in iedere gewenste binnenruimte. De daglichtbuizen vangen het daglicht op via een glazen, platte koepel.
De koepel is optioneel overloopbaar en overrijdbaar verkrijgbaar. De koepels hebben een draagvermogen van 400 kg (overloopbaar)
en 1000 kg (overrijdbaar). Voor extra isolatiemaatregelen is Deplosun ECO beschikbaar.

NAAMSWIJZIGING

EPS Profs uit Gemert ondergaat per 1 september 2017 een naamsverandering. De nieuwe naam zal zijn Kingspan Unidek B.V.
De naam EPS Profs wordt na die datum niet meer gebruikt. De naamswijziging heeft geen inhoudelijke gevolgen voor klanten
en leveranciers. Het bedrijf maakte reeds deel uit van Kingspan Unidek B.V.

PERSONALIA

Royal Roofing Materials bv

Wilbert Elissen is per 1 september 2017 benoemd tot algemeen directeur van Royal Roofing Materials bv. Eerder was hij al commercieel directeur van het bedrijf. Na bijna 21 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor Royal Roofing Materials bv draagt Jos de Nijs het stokje over.

Anjo

Na een dienstverband van 34 jaar gaat Anthon Ruiter op 29 september 2017 met pensioen. Hij is per 1 juli 2017 opgevolgd door Wilko de Bruin. Wilko de Bruin heeft een achtergrond in de installatietechniek en heeft meer dan 20 jaar ervaring op dit vakgebied. Hij zal bij Anjo de functie van bedrijfsleider invullen.

Aannemersfederatie Nederland

Per 1 september 2017 is Jaco Uittenbogaard de nieuwe directeur van Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, de koepelorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf in bouw en infra. Uittenbogaard volgt Wim de Boer op die eind van dit jaar afscheid neemt als directeur van de AFNL.

Branchevereniging VHG reikt eerste Excellentie-certificaten uit

Branchevereniging VHG heeft op dinsdag 11 juli de eerste Excellentie-certificaten ­uitgereikt. Dat gebeurde op AOC Oost in Almelo. 21 BOL-studenten ontvingen dit certificaat uit ­handen van VHG-directeur Egbert Roozen en Paul Duijsings, lid College van Bestuur van AOC-Oost, voor het volgen van gastlessen bij groenbedrijven in de regio, o.a. over het onderwerp ‘daktuinen’. De gastlessen maken deel uit van het VHG-programma ­‘Excellente scholen – excellente leerbedrijven’.

Groningen eerste gemeente met RGS-contract voor daken

Met ingang van 5 juli 2017 heeft de gemeente Groningen twee vaste partners voor het onderhoud aan daken: Dolfsma Dakbedekkingen en Van Venrooy Dakbedekking. Groningen tekende, als eerste gemeente van Nederland, een zogenaamde RGS raamovereenkomst voor dakonderhoud. RGS staat voor Resultaatgericht Samenwerken. Deze nieuwe vorm van samenwerking tussen opdrachtgever en leverancier wint snel terrein in de bouw en sluit goed aan bij de vastgoed­visie van de gemeente. De gemeente heeft eerder bij het ­installatieonderhoud en het gevelonderhoud de stap gezet naar RGS. En nu dus ook voor het dakonderhoud.

Grote daken vangen veel zon

Met de titel ‘Grote daken vangen veel zon’ wordt een campagne gestart om bedrijven en instellingen met grote dakoppervlakten te bewegen zonnepanelen op hun dak te leggen. Zonnepanelen zetten zonlicht om in duurzame stroom en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de energietransitie. Om voldoende duurzame stroom te produceren zullen er heel veel zonnepanelen nodig zijn en dit vraagt veel ruimte. Een goede benutting van de dakoppervlakten in Nederland kan daarin een belangrijke bijdrage leveren.

De campagne wordt geïnitieerd door Holland Solar in samenwerking met zonne-energie bedrijven en RVO, de uitvoeringsorganisatie van de subsidieregeling SDE+. De ronde SDE+ najaar 2017 start op 3 oktober en vindt plaats in een viertal ronden met oplopende vergoedingen per kWh. Een aantal weken voor de openstelling van de najaarsronde kan de subsidieaanvraag al worden klaargezet.

RECTIFICATIE

In onze berichtgeving over het Erasmus MC te Rotterdam in Roofs mei 2017, in het kader van de verkiezing Dak van het Jaar 2017, was helaas de vermelding van de betrokken bouwpartijen onvolledig. Daardoor is onterecht onvermeld gebleven dat Mostert de Winter uit Breda verantwoordelijk is geweest voor de realisatie van de daktuinen.

Eerste Vergulde Föhn voor Harry Vrielink

Op 15 juli heeft Harry Vrielink, na een loopbaan van ruim 30 jaar in de kunststof dakbedekking, bij restaurant de ­ Gieser Wildeman te Noordeloos zijn afscheid van zijn werkzame leven in de dakmarkt gevierd. In besloten kring nam hij de Vergulde Föhn, beschikbaar gesteld door Leister, in ontvangst voor al zijn inspanningen om brandveilig op daken te werken.

In eerste instantie startte Vrielink zijn werk met de PVC dakbedekking van Solvay met producten als Alkorplan en Alkorflex en later vanaf de negentiger jaren kwam hij bij Phoenix Benelux bvba met zijn lasbare EPDM, Resitrix in dienst. Samen met Pieter Van Beek was Harry Vrielink vanaf 1991 verantwoordelijk voor de techniek van de EPDM dakbedekking binnen de Benelux. Hij neemt vanuit Carlisle Construction Materials afscheid en gaat met pensioen. Zijn ‘oud’-collega’s Hans ter Horst, John Willem van Heck en Erik Steegman waren samen met vele anderen in het restaurant getuige van het afscheid en de uitreiking.

De organisatie van deze avond zal de Vergulde Föhn in de toekomst blijven inzetten voor de dakexpert die zich inzet of heeft ingezet voor de kunststof dakindustrie.

Afspraken zijn de grootste uitdaging voor Circulair Bouwen

Uit de enquête van NEN over Circulair Bouwen blijkt dat 83% van de deelnemende organisaties van mening is dat er een grote behoefte is aan de actie ’Definities voor circulaire producten en/of processen eenduidig vastleggen’. In samenwerking met The Green Village en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft NEN een kick-off workshop Circulair Bouwen georganiseerd op TU Delft’s The Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties.

NEN onderzoekt hoe Nederland en normalisatie kan bijdragen aan de transitie van de huidige manier van ­bouwen naar Circulair Bouwen. De workshop Circulair Bouwen op donderdagochtend 29 juni was een eerste stap om deze transitie in gang te zetten. Tijdens deze workshop werden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd en ronde tafel discussies gevoerd in samenwerking met de organisaties 4M advies, RVB, VMRG, Rockwool, cepezedprojects, GBN, Suez en Rexel. Daarbij kwamen onder andere de volgende thema’s aan bod: het meten van circulaire bouw (rekenmethodieken), een framework voor Circulair Bouwen, materialenpaspoorten, certificering, hergebruik van gebouwonderdelen en circulaire business modellen.

Trainingsmiddag Brandveiligheid

Helaas werden we in de afgelopen periode een paar keer opgeschrikt door nieuws over brand in combinatie met zonnepanelen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden. Door de juiste installatie van panelen en gedegen kennis over de elektrische aansluitingen willen we er graag voor zorgen dat dit niet meer gebeurt.

Op 19 oktober organiseren Conduct, Solar Edge en Omega in samenwerking met Holland Solar een training over brandveiligheid. Aan bod komt het juist aansluiten van bekabeling, wat de regelgeving daarover zegt, wanneer en welke overspanningsbeveiliging toe te passen, over vlamboogbeveiliging in omvormers enzovoort. Installateurs van zon-PV kunnen zich bij Holland Solar aanmelden voor deze gratis training.

Vihamij zet nieuwe website/-shop en private label in de spotlight

Vanaf heden is de nieuwe website/-shop van Vihamij Handel BV online. Deze wordt gepresenteerd tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg. Daarnaast zet het bedrijf diverse artikelen van haar private label Gena® in de spotlight.

Labels