Roofs 2017-09-53 Nieuw assortiment IsoBouw-dakelementen voor sporenkappen

Productnieuws

De vraag naar hogere Rc-waarden neemt toe. IsoBouw introduceert daarom een uitbreiding op het assortiment SlimFix Spoor dakelementen. Tevens wordt het SlimFix Spoor profiel geïntroduceerd.

Uit overwegingen van energiezuinigheid worden gebouwen steeds beter geïsoleerd. Dat is de reden dat luchtdicht bouwen aan belang wint, want een luchtlek doet afbreuk aan de isolatiewaarde van de gebouwschil en kan vervelende consequenties hebben voor de energiezuinigheid van de constructie en het binnenklimaat.

Fabrikant van EPS isolatieproducten IsoBouw komt tegemoet aan de vraag van de markt met de introductie van een nieuw assortiment SlimFix Spoor dakelementen, waarmee ­Rc-waarden van respectievelijk 5.5, 6.0 en 7.0 worden gehaald. Het betreft dakelementen voor toepassing op sporenkapconstructies van hellende daken van woningen en utiliteitsgebouwen t/m klimaatklasse 2. De dakelementen kunnen worden afgewerkt met pannen of andere schub­vormige bedekkingen. SlimFix Spoor is toepasbaar bij een sporenafstand van maximaal 650 mm h.o.h. en bij een ­hellingshoek van het dak van meer dan 20°. De dak-platen zorgen voor een gegarandeerde afwatering van het ­hellende dak, zonder aanvullende werkzaamheden.
Een waterkerende folie is overbodig en langsnaden hoeven niet met pur afgedicht te worden. De elementen zijn voorzien van een harde bovenlaag, waardoor deze goed beloop­baar zijn. Op aanvraag is ook een versie beschikbaar voor nieuwbouw.

Nieuw profiel

Voor de snelle montage en goede aansluiting van de ­elementen heeft de fabrikant iets nieuws bedacht, namelijk Het SlimFix Spoor profiel. Dit profiel is speciaal ontwikkeld voor de toepassing bij de hogere Rc-waarden. Het pvc-profiel wordt geplaatst in de langsnaden aan de panzijde. Zonder extra handelingen zorgt het voor een luchtdichte en afwaterende isolatieschil. Softstrips op het profiel sluiten de overgang tussen twee elementen naadloos af. Het afdekprofiel aan de binnenzijde doet hetzelfde. Het resultaat: zowel aan de binnen- als de buitenzijde een luchtdichte aansluiting.

Labels