Roofs 2018-01-47 FM Approval voor Cosmofin FG-R

Special dakbedekkingen

FM Global is zoals bekend een wereldwijd toonaangevende, van oorsprong Amerikaanse, verzekeringsmaatschappij. Het FM Approval is inmiddels een wereldwijd erkende certificering en staat bekend om de hoge eisen die aan de testen worden gesteld. Vooral internationaal opererende bedrijven vragen steeds vaker om een FM Approval als kwaliteits- en veiligheidskeurmerk. Ook in Nederland wordt dit keurmerk steeds meer gevraagd.

Cosmofin is één van de kunststof dakbedekkingen in het assortiment van producent en leverancier Icopal. De Cosmofin FG-R in het assortiment is een meerlaagse, met polyesterweefsel versterkte, flexibele PVC dakbaan met een dikte van 1,5 mm, gebaseerd op polyvinylchloride (P-PVC) volgens EN 13956. Daarmee is de dakbaan extra vliegvuurbestendig, en is het ook mechanisch sterk.

Strenge eisen

Het FM Approval voor de PVC dakbanen houdt in dat de geteste dakbedekkingsconstructies voldoen aan de strenge eisen die FM Global stelt aan o.a. brandveiligheid, wind­belasting en mechanische eigenschappen (o.a. beloopbaarheid). Deze eisen en tests verschillen nogal van die in Europa.

De dakbaan wordt als een normale PVC dakbedekking aangebracht, namelijk mechanisch bevestigd en in de overlappen gelast met hete lucht. Zodoende is het doorgaans eenvoudig, veilig en snel aan te brengen. Ook het onderhoud en de reiniging zijn volgens de fabrikant een­voudig. De dakbedekking is verder kleurvast, UV-bestendig en heeft in vergelijking met andere PVC dakbanen een grote verouderingsweerstand. De Cosmofin dakbanen worden in eigen huis geproduceerd, de materialen die bij het productie­proces overblijven worden hergebruikt voor nieuwe (volwaardige) producten.

Met het toekennen van het FM Approval maakt Icopal ­inzichtelijk dat deze PVC dakbedekking is getest op de meest uiteenlopende kenmerken waar een dergelijke dakbedekking aan dient te voldoen, en dat het product voldoet aan strenge eisen die hieraan worden gesteld.

Labels