Roofs 2018-02-70 Nieuwslijn

agenda

6 - 9 februari 2018, VSK 2018
Jaarbeurs te Utrecht, Info: www.vsk.nl

20 - 23 februari 2018, Dach+Holz 2018 International
MesseGelände te Keulen (D), Info: www.dach-holz.com

22 februari - 4 maart 2018, Batibouw 2018
Brussels Expo te Brussel (B), Info: www.batibouw.be

16 maart 2018, Seminar ‘Circulair bouwen in één dag’
CIRCL te Amsterdam, Info: www.circulairbouwenineendag.nl

23 maart 2018, Prijsuitreiking Dak van het Jaar 2017
Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

Seminar ‘Circulair bouwen in één dag’

Op vrijdag 16 maart 2018 organiseert C2C Products Innovation Institute, de C2C Bouwgroep en C2C Café een seminar voor architecten, ontwerpers, eigenaren, ontwikkelaars en bouwprofessionals. Deelnemers worden in één dag meegenomen in de wereld van materialen en het circulair bouwen, onder het motto: Van Molecuul tot Metropool.

Het seminar wordt georganiseerd voor professionals in de bouw die nieuwsgierig zijn naar wat gezond en circulair bouwen hun organisatie kan brengen; vooruitstrevende bedrijven die zich duurzaamheidsdoelen hebben gesteld, maar die nog twijfelen over de strategie en zoekende zijn naar handvatten. Voor deze duurzame design-professionals is het een dag vol inspiratie, workshops en know-how van verschillende wereldleiders die bezoekers bewust willen maken van de circulaire waarden en ze betrekken
bij het raamwerk en de principes van circulair en gezond ontwerpen. Dit alles in één dag en op een toepasselijke locatie: in het CIRCL Paviljoen in Amsterdam. Het programma is te vinden op: www.circulairbouwenineendag.nl/programma

Unidek Academy traint bouwprofessionals op het nieuwe bouwen

Luchtdicht bouwen, koudebruggen, dakisolatie bij renovatie, EPC, BENG, NOM, ingrijpend en niet-ingrijpend renoveren. Het zijn begrippen en opgaven die de dagelijkse bouwpraktijk steeds vaker beheersen. Om de bouwprofessional bij te spijkeren heeft Kingspan Unidek eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In één dag worden o.a. architecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers bijgepraat over de nieuwe bouwstandaard voor nieuwbouw en renovatie, met het accent op het hellende dak. De eerste cursisten zijn positief.

De Academy is in november 2017 gestart met trainingen voor voorschrijvers en verwerkers in de bouw. De theorie van duurzaam en energiezuinig bouwen staat centraal, in combinatie met slimme oplossingen voor het hellende dak. De trainingen vinden gedurende het gehele jaar plaats. Op het hoofdkantoor van Kingspan Unidek in Gemert is een speciale trainingslocatie ingericht en is een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd.

QS – PV stormvast Universeel Anker

De QS-PV ankers zijn een oplossing voor de bevestiging van zonnepanelen op alle daken, plat en hellend, voorzien van bitumineuze, kunststof, zink en EPDM dakbedekking.

Met de QS-PV ankers zijn de zware ballasttegels niet meer nodig en kunnen zonnepanelen op een verantwoorde manier worden bevestigd. De ankers zijn getest op een opwaartse trekkracht tot 1200 kg per anker. De ankers zijn snel mechanisch te monteren op de dakconstructie en ­kunnen d.m.v. een hetelucht föhn of dakbrander meteen waterdicht worden afgesloten op de aanwezige dakbedekking. Bij een dak voorzien van een EPDM kan een anker met een vooraf gemonteerde zelfklevende EPDM worden toegepast.

Vanzelfsprekend wordt voor montage altijd eerst een deugdelijke dak­inspectie geadviseerd, om de conditie en de opbouw van het dak in beeld te brengen.

Adviesbureau voor duurzaam bouwen NIBE voegt zich bij Kiwa Group

Het adviesbureau voor duurzaam bouwen NIBE uit Bussum werkt per 1 januari 2018 nauw samen met de Kiwa Group. Kiwa Group is internationaal actief in Testen, Inspecteren en Certificeren (TIC) in meer dan 30 landen op vier continenten. NIBE houdt zich onder meer bezig met Life Cycle Assessments (LCA's), Environmental Product Declarations (EPD's) voor bouwproducten en advisering op het gebied van duurzaam bouwen. NIBE blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren in de Kiwa Group.

Gebouwschil Nederland gelanceerd

Op 9 januari 2018 zijn de drie brancheverenigingen AVM, HHD en VNV gefuseerd tot Gebouwschil Nederland (GNL). Deze fusie wordt in 2018 geoperationaliseerd.

Gebouwschil Nederland verenigt gespecialiseerde aannemers en industriële bedrijven die zich richten op dak- en gevelwerken in ons land. Naast het vakmanschap (metselwerken, voegbedrijven, dakdekkers) staat innovatie en duurzaamheid van de gebouwschil hoog in het vaandel van de nieuwe vereniging. De traditionele spe­cialismen lopen steeds meer in elkaar over en daarom bestaat de behoefte aan één nieuwe sterke brancheorganisatie die opkomt voor het ondernemerschap van deze gespecialiseerde aannemers. De ruim 200 leden delen veel dezelfde soort belangen. Denk bijvoorbeeld aan het aantrekken van jonge mensen, die het vak willen leren en die hard nodig zijn om het vele werk gedaan te krijgen. In GNL kunnen de collectieve belangen met meer kracht worden samengebracht.

Jos Wesselink is als nieuwe voorzitter gekozen. Hij heeft in zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan in het leiden en adviseren van branche- en beroepsverenigingen. Hij is tevens programmaleider en docent bij de Academie voor Verenigingsmanagement (AVVM) aan de Nyenrode Universiteit.

personalia

CCM Europe

Bart-Jan Pompen is op 1 november 2017 het salesteam van CCM Europe komen versterken als productmanager voor de merken RESITRIX® en HERTALAN®. Zijn voornaamste taak zal het adviseren en bezoeken van voorschrijvende instanties als woningbouwverenigingen, ­architecten en vastgoedeigenaren zijn. Hij was hiervoor in een vergelijkbare functie werkzaam bij Consolidated Nederland.

Amanda Koornneef is op 1 november 2017 gestart als technich adviseur in de regio Noord-Oost Nederland voor de merken ­RESITRIX® en HERTALAN®. Voorts zal zij de ­dakmaterialenhandel gaan bezoeken. Zij was hiervoor werkzaam als technisch ­adviseur bij Skysafe.

DIAC

Vanaf 1 februari is Rudy Maulany aangesteld als project inspecteur binnen het DIAC (Dakinformatie en Advies Centrum) te ­Nieuwegein. Zijn takenpakket ligt bij het uitvoeren van nulmetingen en het verzorgen van RI&E’s op complexen van grote woningbouwverenigingen en VvE’s in het kader van vaste RGS contracten. Tevens zal hij ingezet worden voor werkplek­-inspecties en vervolgtrainingen in het kader van ISO certificering bij o.a. uitvoerende bedrijven. Hij is werkzaam geweest als dakdekker, servicemonteur, calculator en technisch adviseur bij o.a. Erdo Hengelo. De laatste jaren heeft hij als vakdocent bij Tectum Nieuwegein en Hoogeveen les gegeven.

Mawipex

Per 1 januari is Mar­cel Rensen het verkoopteam bij Mawipex komen versterken. Hij wordt verant­woordelijk voor de businessunit Kemper Systems vloeibare Kemperol afdichtingproducten. Kemper is in Europa marktleider op dit vakgebied, Ma­wipex zal zich nog nadru­kkelijker gaan manif­esteren als een gesp­ecialiseerde distrib­uteur en leverancier voor vloeibare afdichtingsproducten.