Roofs 2018-04-72 Nieuwslijn

agenda

11-12 april 2018, Safety&Health@Work
Rotterdam Ahoy, Info: www.safetyandhealthatwork.nl

17-19 april 2018, Building Holland 2018
RAI Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

23-25 mei 2018, Renovatie 2018
Brabanthallen Den Bosch, Info: www.renovatiebeurs.nl

5-7 juni 2018, PROVADA 2018
RAI Amsterdam, Info: www.provada.nl

PERSONALIA

Hodak dakmaterialen

Het eerste kwartaal van 2018 is het salesteam van Hodak dakmaterialen uitgebreid met Willeke Huig en Mark Sheridan. Willeke Huig is verantwoordelijk voor de verkoop van plat dak materialen in het midden van Nederland, waar ze de klanten gaat voorzien van technisch en commercieel advies.

Op de binnendienst is Mark Sheridan aangetrokken als commercieel calculator. Hij zal zich bezig gaan houden met de projecten van Hodak. In deze functie helpt en begeleidt hij de klanten met bouwfysische vraagstukken en windlastberekeningen. Ook het maken van uitgebreide afschot- en legplannen behoort tot zijn takenpakket. Door de invulling van deze functie verwacht Hodak dakmaterialen haar klanten nog beter te kunnen voorzien van adviezen.

Plaka Nederland

Jan van Woerkom is aangesteld als nieuwe directeur van Plaka Nederland. Hij volgt hiermee voormalig directeur Fred van Zijl op, die na 22 jaar werkzaam te zijn geweest bij Plaka Nederland, waarvan 10 jaar in de functie als algemeen directeur, de uitdaging is aangegaan als zelfstandig ondernemer. Jan van Woerkom is zijn carrière begonnen als stuurman op de grote vaart. Na een switch als luchtverkeers­leider bij de Koninklijke Luchtmacht, heeft hij gekozen voor een commerciële loop­baan. Inmiddels heeft hij al meer dan 25 jaar ervaring op commercieel gebied.

Nieuw bestuur voor Green Deal Groene Daken

Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken heeft een nieuw bestuur. Egbert Roozen, directeur van branchevereniging VHG, ontfermt zich als voorzitter en tijdelijk penningmeester over de activiteiten van de Green Deal. Kasper Spaan, adviseur en programmamanager bij Waternet en behartiger van klimaatadaptatie bij Rainproof, zet zich in als secretaris voor de stichting. Onder hun leiding zal de Stichting Uitvoering Green Deal Groene Daken zich ook in 2018 en 2019 inzetten voor meer en betere groene daken.

Nieuwe deelnemers Coninko

Op 8 maart 2018 heeft Conincko twee nieuwe deelnemers ­mogen verwelkomen: Löwik Daktechniek & Technodak ­Dakbedekking. Coninko is een inkooporganisatie voor dakdekkersbedrijven die alleen zaken doet met leveranciers die producten leveren die voorzien zijn van alle garanties en certificaten. Löwik is als dakdekkersbedrijf gespecialiseerd in het afdichten, onderhouden en repareren van alle soorten daken. Technodak heeft meer dan 50 jaar dakbedekkingservaring binnen uiteenlopende sectoren.

Bouw legt zich vast op aardgasvrije nieuwbouw

Burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard opende 8 maart het NeroZero lab door het bakken van een pannenkoek (berucht om het vrijkomen van fijnstof bij het bakken) en serveerde die met wethouder Monique Stam-De Nijs aan Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Ruimtelijke ordening en Wonen. Peter Paul van ‘t Veen, Director Market, Buildings, Infrastructure & Maritime van TNO lichtte deze en andere NeroZero-innovaties toe die samen met het bedrijfsleven worden ontwikkeld in het lab.

Later die middag kwamen zo’n 250 deskundigen en belangstellenden elders in Heerhugowaard samen om tijdens een symposium meer te weten te komen over innovaties om huizen van het gas los te krijgen. Tijdens dit symposium committeerden 17 gemeenten uit de regio Noord-Holland Noord en een groot aantal bouwbedrijven zich aan de ambitie dat alle nieuwbouwwoningen in de regio aardgasvrij zullen worden gebouwd.

Bijzonder was ook de prijsvraag voor scholieren (dus: de toekomstige bewoners), het belang van een gezond binnenklimaat en een ­goede ventilatie in het gebouw onder de aandacht mochten ­brengen bij de experts. Dit vond daags voor het symposium plaats tijdens een pannenkoekmaaltijd met organisator Willem Koppen van Koppen Vastgoed.

Eerste Dakcursus Platte daken 2018

Aan de eerste Dakcursus van 2018 werd door 24 personen deelgenomen. Aan het examen namen 22 cursisten deel, van hen behaalden 16 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van bijna 72%. De hoogste examencijfers werden gescoord door Frank Jansen van Mawipex, hij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Bert Lecoque van Cipath bvba uit België, Martin Weerstand van SGS Intron en Koen Akkermans van Cladding Partners.

De tweede Dakcursus van 2018 start op 10 april, de najaarcursus Platte Daken start op 18 september. Voor deze cursussen kunnen nog deelnemers geplaatst worden. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkings­branche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak. Meer informatie over deze en andere cursussen kunt u terugvinden op onze site www.bdaopleidingen.eu. Het totale cursusoverzicht voor 2018 van BDA Dak- en Geveloplei­dingen kunt u telefonisch aanvragen op nummer 085-4871910 of via info@bdaopleidingen.nl.

Labels