Roofs 2018-05-80 Nieuwslijn

agenda

17 mei 2018, Landelijke Asbest Praktijkdag 2018
Van der Valk Hotel Veenendaal, Info: www.asbestpraktijkdag.nl

17 mei 2018, The Solar Future NL
DeFabrique te Utrecht, Info: www.thesolarfuture.nl

23-25 mei 2018, Renovatie 2018
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.renovatiebeurs.nl

5-7 juni 2018, PROVADA 2018
RAI Amsterdam, Info: www.provada.nl

VERHUIZING

Braber Dakmaterialen in Den Haag, één van de vestigingen van Bitasco Trading, is dit voorjaar verhuisd naar een nieuwe locatie in Den Haag. De nieuwe adres­gegevens zijn:

Binckhorstlaan 134
2516 BE  Den Haag
Telefoon kantoor:   070 - 305 07 41

FlatFix Fusion van Esdec UL2703 gecertificeerd

Na de certificering van ClickFit Supra eind vorig jaar, is ook FlatFix Fusion UL2703 gecertificeerd. Esdec is verheugd dat Underwriters Labaratories (UL) als voor­aanstaand certificeringsinstituut haar vertrouwen laat blijken in de montagesystemen. Om aan de zeer strenge standaarden van de UL2703 certificering te voldoen, worden de PV-installaties heel uitgebreid getest op o.a. mechanische belasting, levensduur van de materialen en op wind en sneeuw resistentie. Ook het testen van ­aarding en vereffeningsweerstand zijn uitgebreid ­onderdeel van de testscope en succesvol doorstaan door het lichtgewicht montagesysteem.

PERSONALIA

Carlisle Construction Materials bv

Rob Smulders is op 1 december 2017 bij Carlisle Construction Materials bv gestart in de functie Technisch Adviseur in de regio Zuid-Nederland en België voor de merken RESITRIX® en HERTALAN®. Hij was hiervoor werkzaam bij Innodak.

SealEco bv

Per 1 maart j.l. zijn Niek van der Leeuw en Jan Pluimers toegevoegd aan het salesteam van SealEco bv te Lemelerveld.

Niek van der Leeuw is voor velen geen onbekende in de daken­branche. Na 12 jaar trouwe dienst op de binnendienst van Icopal bv is hij gestart als projectmanager op de afdeling ­Customers Sales bij SealEco.

Jan Pluimers is in dienst getreden als Commercieel Technisch ­Adviseur voor Dak & Gevel voor regio Noord Nederland. Jan heeft in het verleden al veel ervaring opgedaan met de verkoop van verschillende dakmaterialen.

RECTIFICATIE

In het artikel ‘Multifunctioneel dakpark biedt meer uitstraling’ over het polderdak op het kantoorgebouw Vivaldi in Amsterdam (Roofs november 2017) wordt per abuis een verkeerde benaming gebruikt voor het systeem dat de dynamische waterbuffering mogelijk maakt. De juiste benaming van het systeem dat op dit project is toegepast, is de Smart Flow Control.

Norm ‘Brandveiligheid grote veestallen’ gepubliceerd

De norm voor brandveiligheid van grote ­veestallen, NEN 6060, is gepubliceerd. De bijlage J bij NEN 6060 geeft een bepalingsmethode waarmee kan worden vastgesteld of een groot brandcompartiment van een lichte industriefunctie voor bedrijfsmatig houden van dieren (veestal), voldoet aan de functionele eisen om branduitbreiding te voorkomen (Bouwbesluit 2012, artikel 2.81) voor nieuwbouwsituaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het gelijkwaardigheidsbeginsel uit het Bouwbesluit 2012, artikel 1.3.

VESP: een voldaan afscheid van Christian Heyvaert

In 1995 hebben drie concurrerende EPDM producenten hun ‘corporate pet’ afgezet en zijn ze gezamenlijk opgetrokken ter ­promotie van de EPDM folie toepassingen in de Benelux. Wiebe Fokkema (HERTALAN® Rubber Products), Pieter van Beek ­(Phoenix Dichtungstechnik) en Christian Heyvaert (Firestone Building Products Europe) hebben uiteindelijk in 1997 de Verenigde EPDM Systeem Producenten (VESP) opgericht. Na ruim 20 jaar neemt Christian Heyvaert als laatste van de drie afscheid binnen de VESP.

Christian heeft zich vanaf het begin ingezet als bestuurslid en secretaris en tot op de dag van zijn afscheid dit met trots en passie ingevuld.

In 1997, bij de start van de VESP, was het marktaandeel in ­Nederland met 700.000 m2 zo’n 3,6%. Nu -twee decennia later- staat EPDM met 20,5% marktaandeel en 4,1 miljoen verkochte m2 in Nederland op een mooie tweede plaats.

De VESP is een mooi voorbeeld waarin producenten elkaar versterken. Als vraagbaak voor vele nieuwe collega’s in de EPDM markt heeft Christian hierin dan ook altijd een mooie bijdrage geleverd. Met Christian heeft de oude garde definitief afscheid genomen, het is nu aan de tweede lichting het werk voort te zetten.

Kingspan Unidek vernieuwt producten voor dakrenovatie

Het verbeteren van de bestaande woningvoorraad voor 2020 is een opgave voor iedere woningcorporatie en vastgoedeigenaar. Op de weg naar gemiddeld label B wordt vaak gestart met renovatie van ­woningen zonder isolatie en met een dakbeschot met enkel tengels. De vernieuwde renovatieproducten Unidek Reno Dek en Unidek Reno Dekfolie van Kingspan Unidek kunnen over dakbeschot en tengels heen geplaatst worden. Dat bespaart de verwerker zware arbeid, tijd en afval. Een eersteklas thermische prestatie maakt Unidek Reno Dek de technische topper van de twee. Unidek Reno Dekfolie is snel te monteren, dat beperkt de overlast voor bewoners.

Festool introduceert accu-isolatiezaag ISC 240

Met de nieuwe accu-isolatielaag van Festool kunnen snelle, precieze sneden worden gemaakt bij het op maat zagen van isolatiematerialen, zowel flexibele als vaste PUR-isolatie­materialen. Het realiseren van een perfecte aansluiting van het isolatiemateriaal voorkomt energieverlies.

De ergonomische constructie en het geringe gewicht zorgen voor een maximaal werkcomfort. “Wij hebben met onze nieuwe accu-isolatiezaag een compleet nieuw systeem voor de ­bewerking van isolatiemateriaal ontwikkeld, dat voorheen nog niet in deze vorm bestond,” verklaart Danny Huijzer - product­manager van Festool. “Hiermee kunnen nu ook moeilijk te ­zagen, flexibel isolatiemateriaal zoals minerale wol en natuurvezels efficiënt, snel en precies worden gezaagd.”

Labels