Roofs 2018-08-72 Nieuwslijn

agenda

19 september 2018, Seminar ‘Water in Smart Cities – leefbaarheid door groenblauwe daken’
Lindenhof te Nijmegen, Info: www.h20waternetwerk.nl

20 september 2018, Nationale Groendag
World Trade Center, Den Haag, Info: www.nationalegroendag.nl

9-11 oktober 2018, Vakbeurs Energie 2018
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.vakbeursenergie.nl

13 november 2018, Probasys Benelux Management Symposium 2018
Mariënhof te Amersfoort, Info: www.probasysbenelux.nl

13-14 november 2018, Bestelauto Expo 2018
Expo Houten, Info: www.bestelauto-expo.nl

30 november 2018, Belgian Roof Day 2018
Brussels Kart Expo, Brussel (B), Info: www.belgianroofday.be

Eerste waterdichte veiligheidsschoen (S3) met 360° ademend vermogen

Solid Gear lanceert de ONE GTX voorzien van de innovatieve GORE-TEX® SURROUND® technologie als eerste op de markt. Dankzij de technologie garandeert de veiligheidsschoen niet alleen totale waterdichtheid, maar ook 360 graden ademend vermogen.

Vocht en warmte worden normaal gesproken alleen via de bovenkant van de schoen geleid. Bij de ONE GTX wordt vocht ook naar beneden via de zool naar buiten geleid door de speciaal ontworpen zoolopeningen. Hierdoor blijven de voeten droog en comfortabel, waardoor een optimale temperatuur voor de voet wordt gecreëerd. De fabrikant heeft een eigen assortiment sokken dat uitstekend samengaat met de ONE GTX.

PERSONALIA

Eurofast®

Per 1 april 2018 is Marcel de Bruin gestart met zijn werkzaamheden als ‘technical commercial represen­tative’ voor Eurofast®. Marcel was de laatste vijf jaar werkzaam bij ­Firestone Building Products. Per 4 juni 2018 is Bregje Klaassen ­gestart met haar werkzaamheden als ‘internal sales’ voor Eurofast®. Bregje was eerder werkzaam in ­salesfuncties en heeft ruim drie jaar de functie van event manager mogen bekleden.

Aannemersfederatie Nederland

Per 28 juni 2018 is Riek Siertsema de nieuwe voorzitter van Aannemers­federatie Nederland Bouw en Infra, de koepelorganisatie voor het ­ midden- en kleinbedrijf in bouw en infra. Siertsema volgt Henk Klein Poelhuis op die per 1 januari j.l. afscheid nam als voorzitter van de AFNL.

VLA nieuwe partner in onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen

TVVL en VCCN zijn verheugd dat de Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) zich als Partner heeft aangesloten bij het onderzoek naar fijnstofreductie in en om gebouwen. Dit gebeurde door ondertekening van de overeenkomst door Erik van Heuveln, Voorzitter VLA en John Lens, Directeur TVVL na afloop van de Algemene Ledenvergadering van VLA in Bunnik.

Eerder dit jaar startten TVVL en VCCN met een driejarig praktijkonderzoek, waarmee ze nieuwe inzichten opdoen in het reduceren van de hoeveelheid fijnstof in en om gebouwen. In dit onderzoek worden vijf gebouwen met uiteenlopende gebruikersfuncties en op zeer belaste locaties onder de loep genomen en gebruikt als testcase voor het verder terugdringen van fijnstof in Nederland. Door dit in vijf typen gebouwen te onderzoeken, ontstaat een palet aan maatregelen dat breed inzetbaar is in de gehele gebouwde omgeving en direct invloed heeft op de kwaliteit van de woon- en werkomgeving.

Helft geldverstrekkers frustreert energiebesparing

Huizenkopers krijgen bij een kwart van de geldverstrekkers ‘nee’ te horen als ze de wettelijk toegestane 106 % willen lenen om hun nieuwe woning energiezuiniger te maken. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder 31 geldverstrekkers.

Een kleine 30 % wil hun klanten wel meer lenen voor verduurzaming van hun woning, maar berekenen daarvoor een renteopslag over het hele hypotheekbedrag dat kan oplopen tot meer dan een half procent.

Vereniging Eigen Huis roept banken en andere geldverstrekkers op om kopers te helpen bij de verduurzaming van hun nieuwe huis, zonder daarbij drempels op te werpen. Straffen met een hogere rente hoort daar zeker niet bij. De vereniging schrijft hierover een brief aan minister Ollongren.

Recticel Insulation lanceert nieuwe website

Recticel Insulation heeft haar website vernieuwd. Op de site vinden betrokkenen uitgebreide informatie over de isolatieproducten en -oplossingen. De site begeleidt de bezoeker als een isolatie­gids tot de juiste oplossing met de nodige installatievideo’s, technische specificaties en cases.

Labels