Roofs 2018-12-03 Feestje

column

U mag deze column als een officiële uitnodiging beschouwen. We geven op 22 maart 2019 namelijk een feestje. Dan organiseren we voor de derde keer op rij voor zowel de platte als de hellende dakenbranche de prijsuitreiking van het Dak van het Jaar. Ik kan u nu al verzekeren dat het een feest wordt waarbij het succes van de dakenbranche centraal staat.

Roofs is het platform van de markt en biedt denk ik een mooie afspiegeling van wat er zoal in de markt gebeurt. Niet alleen inhoudelijk (als je alleen maar de inhouds­pagina’s van de verschillende jaargangen naast elkaar legt, zie je hoe de trends zich ontwikkelen), maar ook commer­cieel. Het gaat goed met de dakenmarkt en dat betekent dat het ook met ons goed gaat. Het afgelopen jaar was voor ons zelfs een recordjaar, waarbij de records in dikte (die samenhangt met de vele inbreng vanuit de markt) verschillende keren werden gebroken. Ook kwamen we het afgelopen jaar voor het eerst 12 keer uit: traditioneel verschenen we vanwege de zomerperiode niet in augustus. Dit jaar brachten we niet alleen ook een augustusnummer uit, het was zelfs één van dikste nummers van het jaar! Dit is het succes van de markt zelf en we hopen natuurlijk met zijn ­allen dat de dakenmarkt zich nog lange tijd op deze positieve manier zal blijven ontwikkelen.

We hebben het afgelopen jaar op een heel prettige manier samengewerkt met de markt om via dit magazine de vakinhoudelijke informatie te verspreiden en bij de juiste doelgroep onder de aandacht te brengen. Ik wil daar onze adverteerders, onze redactieraadleden, redactiemedewerkers en onze andere relaties heel hartelijk voor bedanken. Zonder hun ondersteuning zou het niet mogelijk zijn geweest dit blad uit te geven.

Dat er ook in het afgelopen jaar veel bijzondere projecten zijn uitgevoerd, waar de dakenbranche zich op een positieve manier heeft weten te onderscheiden, blijkt wel uit de nominaties van het Dak van het Jaar 2018. De jury zal zich aan het begin van het nieuwe jaar buigen over de 16 projecten die in Roofs zijn beschreven: groendaken, gebruiksdaken, waterdaken, zonnedaken, polderdaken, milieuvriendelijke daken en noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is mogelijk op het dak. Als u geïnteresseerd bent in al deze mogelijkheden, bent u van harte uitgenodigd om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. De bijzonderheden van de genomineerde projecten zullen tijdens deze avond voor het voetlicht worden gehouden en natuurlijk is het ook een prachtige gelegenheid om de mensen te ontmoeten die deze bijzondere projecten hebben gerealiseerd.
De prijsuit­reiking vindt plaats op vrijdagavond 22 maart 2019 in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee, dus niets belet u om er een dagje aan zee aan vast te plakken.

Wij verheugen ons erop om u te mogen ontvangen en dat u de weg naar Egmond aan Zee weer weet te vinden. Ik spreek denk ik mede ­namens de bij de genomineerde projecten betrokken ­partijen. En namens de sponsoren die deze feestavond voor de dakenbranche mede mogelijk maken.

De toegang is gratis. Maar meld u wel aan.
Dat kan via http://www.dakvanhetjaar.nl/aanmelden.php.

Graag tot 22 maart!

Palmyra Lindeman