Roofs 2019-01-103 Nieuwslijn

agenda

16 januari 2019, Circulaire Inspiratiesessie ‘Waarde in de Waard’
Korenet bv, Groot-Ammers, Info: www.blauwzaam.nl

23-24 januari 2019, InterSolution 2019
Flanders Expo, Gent, www.intersolution.be

4-8 februari 2019, Bouwbeurs 2019
Jaarbeurs Utrecht, Info: www.bouwbeurs.nl

22 maart 2019, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

SKG-IKOB geaccrediteerd voor nieuwe VCA 2017/6.0

SKG-IKOB Certificatie heeft de accreditatie behaald voor de nieuwe regeling VCA 2017/6.0 die op 2 oktober jl. van kracht is gegaan. Dit betekent dat zij bedrijven mag certificeren op basis van deze regeling en de certificaten VCA* en VCA** mag verstrekken. Op basis van de Overgangsregeling dient een Nederlands of Belgisch bedrijf uiterlijk 2 oktober 2021 in bezit te zijn van een VCA2017/6.0 certificaat. Hercertificatie wordt vanaf 2 oktober jl. al conform de nieuwe VCA norm uitgevoerd.

BTL sluit aan bij Europese marktleider IDVERDE

BTL wordt toegevoegd aan de internationale IDVERDE groep. Dit is het grootste integratieproject in de geschiedenis van IDVERDE en voor BTL biedt dit de gelegenheid om de aanwezigheid in Nederland verder te vergroten.

Het Engelse IDVERDE is de Europese marktleider voor het onderhoud en aanleg van natuurlijke en stedelijke buitenruimtes. De groep is al decennia diep geworteld in de Franse en Britse markten. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan duurzame ontwikkeling en het opleiden van personeel. Met een omzet van € 500 miljoen en met 5.000 medewerkers in dienst, is de groep leidend in de Europese groensector. Het bedrijf is reeds gevestigd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De groep is eigendom van het management en de financiële partners.

BTL is een marktleider in de Nederlandse groensector, heeft een jaaromzet van ruim 60 miljoen en ongeveer 400 medewerkers in dienst. Met 15 vestigingen is het bedrijf actief in heel Nederland. Het groenbedrijf bestaat uit BTL Advies, een gespecialiseerd advies- en ingenieursbureau en het kennisinstituut op het gebied van bomen BTL Bomendienst. Daarnaast verzorgt BTL Realisatie de aanleg en het onderhoud van de groene buitenruimte. Aan het hoofd staan Olaf Janssen en Sandra Eremita. In de nieuwe constellatie blijven zij aan het roer staan om het bedrijf verder te ontwikkelen.

Klem voor het Ubbink UA Afdekprofiel verkrijgbaar

Met het bekende Ubbink UA Afdekprofiel voorkomt men aantasting van vers metselwerk en een open spouw tijdens de bouw. In combi­natie met de nieuwe, optioneel verkrijgbare afdekprofielklem kan men het profiel op een veilige, gemakkelijke en effectieve manier bevestigen op de vers gemetselde gevel. Met een simpele beweging schuift men de klem in het UA Afdekprofiel. Zo hoeft men geen bakstenen of steigerdelen meer te gebruiken om het afdekprofiel op zijn plaats te houden. Niet alleen makkelijk, maar ook veilig, want hierdoor is er minder kans op ongelukken door vallende ­voorwerpen op de bouwplaats. Het afdekprofiel en de klem zijn meerdere keren te gebruiken.

Vervanger voor lood in de bouw wint Innovatieprijs

Een nieuw bouwmateriaal met alle voordelen van lood, maar zonder de gevaren voor het milieu, is bekroond met de Veluwse Innovatie Prijs 2018. Bij de afsluiting van ‘De week van het ID’ werd zowel de publieksprijs als de juryprijs door Leadax gewonnen. Het materiaal is gemaakt van gerecycled kunststof, in combinatie met aluminium strekmetaal. Het product is drie jaar geleden gelanceerd door moederbedrijf Bitufa, dat gespecia­liseerd is in productie van waterkerende materialen, en wordt momenteel verkocht in 13 landen.

Bijeenkomst oprichting normcommissie ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde omgeving’

Risicobeheersing en meerjarenonderhoudsplanning zijn essentieel voor effectief beheer van de assets in een ­organisatie. Hoe de link te leggen tussen de technische staat van een asset met langetermijn beleidsvoering en risicomanagement voor de gehele assetportefeuille? De sectoren vastgoed en infra slaan de handen ineen om gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van de ­NEN-norm ‘Beleidsmatig kader beheer gebouwde ­omgeving. Wilt u als belanghebbende hierover meepraten, meld u dan aan voor de oprichtingsbijeenkomst op 11 februari 2019.

De laatste Dakcursussen Platte daken in 2018

Door het hoge aantal inschrijvingen voor de Dakcursus Platte Daken heeft BDA Dak- en Gevelopleidingen in het najaar twee cursussen parallel georganiseerd. Aan deze Dakcursussen werd door 43 personen deelgenomen. Van hen behaalden 34 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 80%.

De hoogste examencijfers van de eerste najaarsgroep werden gescoord door Norbert Boender van Consolidated Nederland en Leon de Kok van Unilin Insulation, zij ontvingen beide een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Marthijn van Lindenberg van Kedge Safety Systems en Anne Dirk Siebenga van IKO nv. De hoogste examencijfers van de tweede najaarsgroep groep werden gescoord door Jan van Leeuwen van Monier, ook hij ontving de sculptuur. Eervolle vermeldingen bij deze groep waren er voor André de Keijzer van de Patina Groep, Timo Clerkx van Icopal bv en Wim Garmyn van De Boer uit België.

De eerstvolgende 7-daagse Dakcursus Platte Daken start op 16 januari 2019. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de ­dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle ­facetten van het platte dak.

Essent wil asbestdaken vervangen door tienduizenden zonnepanelen

Energiebedrijf Essent wil zonnepanelen plaatsen op boerderijen die verplicht hun asbestdaken moeten vervangen. Het concern wil dit doen zonder dat de eigenaar van de boerderij een investering hoeft te doen. Essent financiert de vervanging van het dak en de installatie van de zonnepanelen. In ruil hiervoor ontvangt het concern wel twintig jaar lang gratis de groene stroom van het dak. Op de zonnepanelen zit een garantie van 25 jaar. De agrariër ontvangt dus de stroom van de laatste vijf jaar, hoewel het rendement van de panelen na twintig jaar wel 20 procent afneemt. Op alle Nederlandse asbestdaken die vervangen moeten worden, kunnen in totaal zeventien miljoen zonnepanelen worden geplaatst. Die zonne­panelen samen zouden net zo veel stroom produceren als 1,6 miljoen huishoudens jaarlijks verbruiken.

Labels