Roofs 2019-01-78 Nieuwslijn Bouwbeurs 2019

Speciale overkapping busterminal Leidsche Rijn in gebruik én genomineerd

In Leidsche Rijn is onlangs de overkapping voor een busterminal in Leidsche Rijn Centrum afgerond. Buitink Technology heeft de uitvoeringsengineering, de productie en montage van de gespannen ­membranen voor zijn rekening genomen. Een bijzonder project, dat nu ook genomineerd is voor De Nationale Staalprijs 2018.

Kunststof dakranden zijn onderhoudsvriendelijk

Dakrandpanelen met een strakke uitstraling en ­eenvoudige montage spreken veel bouwvakkers aan. Milin biedt deze volschuim boeidelen aan. Het product van Deeplas is UV-bestendig en milieuvriendelijk. De boeidelen zijn volledig gemaakt van kunststof en zijn voor honderd procent te recyclen. Hierdoor zijn de onderdelen onderhoudsvriendelijk. “Waar houten dakranden na een aantal jaren intensief onderhoud vragen, is dit met kunststof dakrandpanelen absoluut niet nodig,” legt de leverancier uit.

Primeur: BouwBeurs R & D

Een nieuw, uitgekiend programma met de focus op innovatie. Hiermee maakt BouwBeurs R&D de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten zichtbaar op de beursvloer. Elke dag kent een ander thema en heeft een persoonlijke ambassadeur, bijvoorbeeld een architect of bouwkundige. Zo komt bijvoorbeeld Robert Winkel van Mei architects & planners met een programma met het thema ‘Hoe maken we de gebouwde omgeving energieneutraal?’ Hij bepaalt zelf het complete programma voor deze dag, de inhoud van de lezingen, de te bespreken projecten en de route langs de exposanten.

Recticel Insulation lanceert Euroroof Reno

Het na-isoleren van een hellend dak aan de buitenzijde is bouwfysisch het meest ideaal. Bovendien zijn er geen bouwwerkzaamheden in de woning. Euroroof Reno is leverbaar in diktes vanaf 51 mm. De Euroroof Reno panelen worden op het (bestaande) dakbeschot aangebracht. Deze manier van na-isoleren is reeds langer in gebruik, maar Recticel heeft Euroroof Reno doorontwikkeld. Alle onderdelen voor dakisolatie zijn nu optimaal in één paneel geïntegreerd: isolatieplaat, onderdakfolie, sponning en tengels. De complete dak­isolatie wordt in een handeling aan­gebracht zonder na schuimen.

Three Wall Box maakt dakterras gemakkelijk toegankelijk

Voor veel consumenten is een dakterras een grote wens. Toch is het soms lastig om een dakterras mooi af te werken en gemakkelijk te betreden. Glazing Vision claimt de oplossing te hebben: the Three Wall Box. De producent noemt the Three Wall Box een doorbraak voor leven op het dak. Tussen drie muren integreert het systeem de perfecte oplossing voor een comfortabele toegang tot het dakterras. De elektrisch bediende dakterrastoegang is gemaakt van glas en brengt daardoor veel licht in het huis. De glazen toegang bestaat uit twee delen, een vast deel en een schuifdeel. Het schuifdeel schuift over het vaste deel en creëert zodoende een vrije opening van 50% waardoor de gebruiker door de toegang naar buiten kan lopen.

Intura platdakraam met bolvormig glas

De Intura PGX B6 SpherLine is ontworpen met bolvormig glas voor meer daglicht in huis of op het werk, door de hoeveelheid reflectie op het glas te verminderen. Door de natuurlijke ronding van het bolvormige glas kan regenwater bovendien effectief afvloeien. Dit maakt de Intura PGX B6 Spherline geschikt voor alle platte daken.

Aanmelden voor gratis BouwdetailWijzer handboek BENG

Vanaf heden is een gratis exemplaar van het BouwdetailWijzer handboek BENG te reserveren. Dit handboek bevat een uitgebreid onderzoek, waarin de impact van de nieuwe BENG-eisen op bouwkosten en detaillering in beeld wordt gebracht. U kunt het boek, op vertoon van uw persoonlijke voucher, ophalen tijdens de BouwBeurs van 4 t/m 8 februari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Naast het uitgebreide onderzoek naar de BENG-eisen die in 2020 van kracht gaan (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) bevat dit boekwerk meer dan 80 hoogwaardige bouw- en referentiedetails. Deze details voldoen stuk voor stuk aan de actuele eisen op het gebied van duurzaamheid en energieprestatie.

FAKRO komt met serie extra grote dakramen

De nieuwe uitzet-tuimeldakramen van FAKRO brengen met een glasoppervlak tot meer dan 2 m² meer daglicht in huis. Het raam is onderdeel van het nieuwe aanbod van FAKRO Nederland. De ingenieurs hebben solide technische oplossingen ontwikkeld voor eenvoudige bediening van de grote ramen die voorzien kunnen worden van drievoudige beglazing. Dat levert dakramen op die in de toekomst ook toe te passen zijn in nieuwbouwwoningen, die gebouwd worden volgens de BENG-eisen (BENG staat voor bijna energie-neutrale gebouwen). In het ontwerp al rekening gehouden met hergebruik van productonderdelen en materialen.

Labels