Roofs 2019-03-96 Nieuwslijn

agenda

19-21 maart 2019, Solar Solutions 2019
Expo Haarlemmermeer, Vijfhuizen, Info: www.solarsolutions.nl

22 maart 2019, Feestavond voor de dakenbranche
Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee, Info: www.dakvanhetjaar.nl

9-11 april 2019, Building Holland 2019
RAI Amsterdam, Info: www.buildingholland.nl

14-16 mei 2019, Renovatiebeurs 2019
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.renovatiebeurs.nl

14-16 mei 2019, Vakbeurs Monument
Brabanthallen ’s-Hertogenbosch, Info: www.monumentenbeurs.nl

Definitieve versie NTA 8800 gepubliceerd

De definitieve versie van NTA 8800 ‘Energieprestatie van Gebouwen’ is gepubliceerd. Deze versie wordt vanaf 2020 aangewezen door de overheid en vervangt NTA 8800:2018. In september 2018 is de eerste versie van NTA 8800 vrijgegeven. De afgelopen maanden zijn marktpartijen, zoals softwareleveranciers en adviseurs, met NTA 8800 aan de slag gegaan. Daarnaast is er een studie uitgevoerd naar de grootte van het effect van specifieke invoerparameters op het eindresultaat van de berekening.

Naar aanleiding van de studie zijn vereenvoudigingen en (tekstuele) verbeteringen doorgevoerd in de NTA. Daarnaast is de koppeling met NEN 7125 ‘Energieprestatienorm voor maatregelen op gebiedsniveau (EMG) – Bepalingsmethode’ gelegd en is de waardering van restwarmte uitgewerkt. Deze aanpassingen zijn verwerkt in NTA 8800:2019.

KetenKracht, de krachtenbundeling van vier vastgoedonderhoudsbedrijven

Donderdag 10 januari werd op het hoofdkantoor van Koers Groep in Barendrecht het contract ondertekend waarmee KetenKracht, de krachtenbundeling van vier gerenommeerde vastgoedonderhouds­bedrijven, formeel werd bevestigd. Koers Groep, Hartman Totaalonderhoud, Mampaey Installatietechniek en Cazdak Dakbedekkingen, willen hiermee inspelen op de groeiende vraag naar totaalonderhoud. Eén partij die de opdrachtgever volledig kan ontzorgen.

Nieuwe locaties

Op 11 februari 2019 opende Zinkunie haar deuren in Alkmaar en Heerenveen. Adressen:

Zinkunie BV Alkmaar - Fluorietweg 18 B³
Zinkunie BV Heerenveen - Venus 29

VELUX Groep start nieuwe divisie: VELUX Commercial

VELUX Groep start VELUX Commercial, een nieuwe divisie die onder meer voortkomt uit de overname van JET-Groep vorig jaar. In combinatie met de recente overnames van Wasco en Vitral en de voortdurende ontwikkeling van VELUX modulaire lichtstraten, bouwt de VELUX Groep de komende jaren aan een nieuwe commerciële divisie. Deze divisie wil men verder laten uitgroeien zodat het de utiliteitsmarkt nog beter kan bedienen.

De groep is marktleider op de dakramenmarkt voor woningbouw. In 2012 betrad men voor het eerst de commerciële (niet-particuliere) markt, met de introductie van het eigen merk modulaire lichtstraten.

Den Braven Benelux bv wordt Bostik Benelux bv

Lijmproducent Bostik heeft aangekondigd dat de juridische bedrijfsnaam van zijn overname, Den Braven Benelux bv, is gewijzigd in Bostik Benelux bv. Deze naamsverandering van het bedrijf is één van de laatste stappen om de krachtige, wereldwijde positie van Bostik in lijmen en kitten te bevestigen.

Derbigum® NT behaalt DUBO keurmerk

Sinds 1 februari heeft de Derbigum NT het DUBO keurmerk en bijbehorende milieu­beoordeling. Het product behoort hiermee bij de milieutechnische top binnen de getoetste toepassing, het is daarom een duurzaam bouwen (DUBO-)keuze.

Derbigum is in 1999 begonnen met een transitie naar de circulaire economie. Wat begon om voor het productieafval een economisch verantwoorde oplossing te bieden, is uitgegroeid tot een volwaardige recyclingstrategie. Het gerecycled bitumen wordt verwerkt in een onderlaag (Derbicoat NT) en een toplaag (Derbigum NT), respectievelijk met een aandeel van 30 en 25% gerecycled bitumen. NT staat voor New Technology, beide producten maken immers deel uit van een gamma van producten, ontwikkeld via een nieuwe technologie, die Derbigum zelf heeft uitgewerkt. Deze producten stoten tijdens hun levenscyclus aanzienlijk minder CO2 uit en zijn daardoor ­milieuvriendelijker. Voor beide dakbanen heeft PriceWaterHouseCoopers een levenscyclusanalyse (LCA) gemaakt die dit alles certificeert.

Labels