Roofs 2019-04-50 Altena Dakspecialiteiten is ook importeur Kemperol

Special Dakbedekkingen

Recent heeft dakgroothandel Altena Dakspecialiteiten de vloeibare ­dakbedekkingssystemen van Kemperol in het assortiment opgenomen. Hoe is men van plan het product in de Nederlandse markt te zetten. Om hier een antwoord op te krijgen, sprak Roofs met Sjors Wolters, bedrijfsleider bij de dakgroothandel, en Dirk Weijma, die als productspecialist de verantwoordelijkheid draagt voor de verkoop van de producten van Kemper System.

In eerste instantie zet men in op de verkoop van de bekende Kemperol 2K-PUR, een vloeibare afdichting van detailleringen, kleine dakvlakken, galerijen en balkons. Daarnaast zal men inzetten op de reparatiesets RepairFix en de Dakpleister. Dit zijn oplossingen waarbij men snel en zeker een lekkage kan oplossen, ook onder ongunstige weersomstandigheden. Zodra men de verkoop van deze producten op poten heeft, zal het assortiment verder worden aangevuld.

Vloeibare afdichtingsproducten

Voor de lezers van Roofs is een uitgebreide uiteenzetting over het product waarschijnlijk niet nodig. De producten van het Duitse Kemper System zijn al jarenlang op de Nederlandse markt verkrijgbaar en de kwaliteit en toepassing van de producten mogen ook bekend worden verondersteld. Met name de Kemperol 2K-PUR is in Nederland een bekend product: een oplosmiddelvrije, vloeibare afdichting die is ontwikkeld voor het waterdicht inwerken van kritische details en het verrichten van kleine reparatiewerkzaamheden. Men brengt eerst met een roller de onderlaag aan, waar een non-woven polyestervlies wapening in wordt ­gelegd, daar overheen wordt de bovenlaag aangebracht.

Een belangrijk voordeel is dat de twee componenten van het product worden geleverd in één zak met twee delen. Wanneer men begint met de verwerking, wordt met één handeling de scheiding, die de zak deelt, verwijderd, zodat de componenten altijd eenvoudig in de juiste mengverhouding in de zak kunnen worden gemengd. Een ander product uit het assortiment is de Kemperol Fallstop, een coatingssysteem voor lichtkoepels. Dit product wordt eveneens met de roller op het oppervlak aangebracht: het beveiligt de koepels tegen doorvallen en vergroot de hagelbestendigheid van de koepels.

Kemperol wordt al jarenlang in Nederland vermarkt, maar Kemper System was op zoek naar uitbreiding in de Nederlandse markt. In deze zoektocht is de Duitse fabrikant uitgekomen bij Altena Dakspecialiteiten. De dakgroothandel was juist op zoek naar een verdere verbreding, vanuit het streven een zo compleet mogelijk assortiment te bieden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

“Binnen het segment vloeibare afdichtingsproducten is dit assortiment naar onze mening de top,” vertelt Wolters. “De toegevoegde waarde van deze producten ten opzichte van de bestaande systemen is dat er, door de levering van het product in een kleinverpakking, na afloop van de werkzaamheden veel minder materiaal hoeft te worden weggegooid. Elke dakdekker kan eenvoudig met de producten werken. In Duitsland is de fabrikant al jarenlang marktleider en men heeft voor de Nederlandse klanten een compleet servicepakket beschikbaar, zoals een ­trainingscentrum op de locatie in Vellmar (Duitsland) en projectbegeleiding voor nieuwe klanten.”

Zorgvuldig

Dirk Weijma is accountmanager bij Altena en heeft zich in het verleden veel met productontwikkeling en marktintroducties beziggehouden. Hij is binnen Altena Dakspecialiteiten de productspecialist van de vloeibare ­afdichtingproducten. “Zoals gezegd zullen we in eerste instantie inzetten op de bekende producten uit het assortiment,” vertelt hij. “Op deze manier kunnen zowel wijzelf als onze klanten ­ervaring opdoen met de producten. Daar nemen we de tijd voor: het is belangrijk de producten zorgvuldig in de markt te zetten. Dit doen we o.a. met trainingen bij de fabriek, of bij onze vestiging in Apeldoorn, maar ook met (presentatie)trainingen op de locaties van onze klanten. De praktijk is immers altijd anders dan een standaard dakvlakje op een trainingslocatie.”

“Zoals wellicht bekend, zijn de producten geschikt voor alle ondergronden. Aandachtspunten bij de verwerking zijn vanzelfsprekend de buitentemperatuur, het vochtgehalte en de oppervlaktetemperatuur. Om dit te meten in betonnen ondergronden, heeft de fabrikant een speciaal apparaatje beschikbaar. Als alle lichtjes op groen staan, kan men de producten verwerken. Afhankelijk van de situatie kan men vooral kiezen voor een polyurethaanhars, het specialisme van Kemper, maar ook een PMMA zit in het assortiment. Het verschil zit hem met name in de snelheid van het ­uitharden van het materiaal. Als het gaat regenen tijdens het uithardingsproces, doet dit namelijk afbreuk aan de kwaliteit van de afdichting. In geval van nood kan men ook een zogeheten ‘speedshot’ toevoegen, waardoor het materiaal versneld uithardt.”

Al met al is men ervan overtuigd van de potentie van de producten op de Nederlandse markt. Wolters: “De markt voor vloeibare dakbedekkingssystemen groeit mee met de renovatiemarkt. Wij zijn ervan overtuigd dat het assortiment van Kemper System een belangrijke toegevoegde waarde heeft op de Nederlandse markt. Wij gaan ons er dan ook vol voor inzetten om van deze nieuwe aanwinst in ons assortiment een succes te maken.”

Labels