Roofs 2019-06-90 Anjo introduceert windgedreven Vent-Alu Rotor PP

Productnieuws

Anjo breidt de serie Vent-Alu 3000 ontluchtingen uit met de windgedreven ventilator Vent-Alu Rotor PP. Dit betekent een nieuwe, modulaire toepassing van de serie.

Het betreft een windgedreven ventilator die uitwisselbaar is met de bovenkap uit de serie. Als er vraag is naar meer ontluchtingscapaciteit, kan de aanwezige bovenkap eenvoudig worden verwijderd en vervangen door de Vent-Alu Rotor PP. Het vervangen van de bestaande plakplaat is niet meer nodig. Hierdoor wordt bespaard op arbeidskosten en materiaal.

De ventilator wordt geleverd in de maten 90-100, 110-125 en 150-160 mm. Dit zijn de meest gebruikte diameters van deze serie natuurlijke ventilatie. De serie heeft in de loop der jaren meerdere productverbeteringen ondergaan en is daarmee sinds 1998 een stabiele succesfactor in het productengamma van Anjo gebleken. Doordat de maatvoering van de plakplaten ongewijzigd is gebleven, past de nieuwe rotor altijd op de bestaande systemen, ongeacht de leeftijd van de ontluchting.

Er is geen elektravoeding benodigd, want het product is windgedreven. De ventilator is uitermate licht, goed gelagerd en draait al bij windsnelheden van 1 m/s, waardoor er te allen tijde luchtafzuiging plaatsvindt en terugstroming van lucht voorkomen wordt.

Het product is gemaakt van vezelversterkt PP en voorzien van een roestvaststalen as. De ventilator is hierdoor geheel recyclebaar. De lagers zijn gesloten en gemaakt van RVS, daardoor behoeven ze geen onderhoud. Na plaatsing van de ventilator heeft men er geen omkijken meer naar, vanwege de onderhoudsvrije en duurzame constructie van de Rotor.

De Vent-Alu Rotor PP is geschikt voor toepassing op zowel plat dak als schuin (pannen-) dak, voor woningen, bedrijfs­panden etc. en kan in alle omgevingen geplaatst worden.

Labels