Roofs 2019-07-96 Nieuws voor en door de dakenbranche

agenda

26 september 2019, Smart City Congres
B.Amsterdam, Amsterdam, Info: www.congressmartcity.com

7 oktober 2019, Landelijk Arbo Congres
Van der Valk Utrecht, Info: www.arbocongres.nl

8-10 oktober 2019, Vakbeurs Energie
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.vakbeursenergie.nl

8-10 oktober 2019, Vakbeurs PREFAB
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.prefabbeurs.nl

‘Stronger together’

Onder het motto ‘Stronger Together’ heeft NDA samen met Roval Aluminium, Eurofast en IKO een succesvol werkbezoek aan Riga (Letland) afgerond. Deze voormalig Russische stad staat op de lijst van Unesco Wereld Erfgoed. De kers op de taart was het bezoek aan de World Grand Prix motorcross waar het team van Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing uitstekend presteerde.

Combinatie EPDM folie met 18 ponds lood

Hakron introduceert EASY-lood, een combinatie van EPDM-folie met een strook 18 ponds lood. Het product is een alternatief op traditioneel lood in bouwprojecten, waarbij een traditionele uitstraling wordt nagestreefd, bij renovatie en bij aanbouw op een bestaande situatie waar al in de gevel lood zichtbaar is. Bij deze toepassingen komen de voordelen samen: het zichtbare lood gecombineerd met een goede en duurzame EPDM-waterkering. EASY-lood wordt geleverd op rollengte 4,7 meter en heeft een breedte van 500 mm.

QUOTE VAN HET DAK

Diezelfde avond fietste ik, stomdronken, naar mijn ex. Even kijken of zijn fiets er stond. Die stond er. Eén keer aanbellen. Nog een keer aanbellen. Nog één keer. […]

Steeds als ik denk: nu laat ik de bel los, laat ik de bel niet los. Hij doet nog steeds niet open. Ik zoek waar ik beginnen kan met op het dak te klimmen. Een paar daken van zijn dak vandaan is een begin. Ik begin met op het dak te klimmen. Als ik drie daken heb gehad, ik ben er bijna, gaat er een dakraam open. […]

Iemand vraagt me hoe ik op dat dak gekomen ben. Iemand vraagt me waarom ik dit deed. Liefdesverdriet, zeg ik. Ja, zegt een politieman, uit liefdes­verdriet kun je rare dingen doen. Hoe heet je? Vraag ik hem. Ik heet Paul, zegt hij. En waar woon je?

Tjitske Jansen (1971), ‘De idioot op het dak’ (fragment).
Uit: Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003)

RECTIFICATIE

In de advertentie-index van Roofs juni 2019 is bij Beelen Dakmaterialen per abuis een verkeerd webadres vermeld. Het juiste adres van de website is www.beelenbv.nl.

Nieuwe, gecertificeerde manier van brandpreventie van Solatube

Met een brandkraag of brandklep voor de Solatube daglichtbuis heeft men bij brand net dat beetje extra tijd. Deze nieuwe en gecertificeerde manier van brandpreventie geeft extra veiligheid in een onveilige situatie. Bij extra vereisten van brandwerendheid kunnen er optioneel brandkleppen worden toegepast. Deze brandkleppen zorgen ervoor dat de buis volledig wordt afgesloten ter preventie van brandoverslag en –doorslag. Met de toevoeging van de brandkleppen is de buis zowel vuur- als rookdicht. De brandkleppen zijn getest en voorzien van CE-markering.

Tweede Dakcursus Platte daken 2019

Aan de tweede Dakcursus van 2019 werd door 35 personen deel­genomen, 32 van hen deden mee aan het examen. Van hen behaalden 25 cursisten direct het diploma, een slagingspercentage van 80%. De hoogste examencijfers werden gescoord door Nele Ameye van Recticel Insulation uit België, zij ontving een mooie sculptuur van De Dakconnaisseur. Eervolle vermeldingen waren er voor Marcel Rombouts van BMI Monier en Siem Kromdijk van Consolidated Nederland.

De eerstvolgende 7-daagse Dakcursus Platte Daken start op 11 september. Voor deze cursus kunnen nog deelnemers geplaatst worden. De cursus is vooral bedoeld voor nieuwe instromers en doorstromers in de dakbedekkingsbranche en voor medewerkers van corporaties, gemeenten en aannemers die in relatief korte tijd veel kennis willen vergaren over alle facetten van het platte dak.

BMI Icopal introduceert duurzame TPO dakbaan

BMI Icopal introduceert BMI EverGuard, een dakbaan op basis van TPO (thermoplastisch polyolefine), versterkt met een speciaal ontwikkeld polyester weefsel, dat op elk plat dak kan worden toegepast. De TPO biedt bescherming tegen UV-straling, hitte, hoge windsnelheden, is chemisch resistent en waterdicht. De dakbaan is snel, eenvoudig mechanisch te installeren en ook bij lage buitentemperaturen uitstekend lasbaar. Door het geringe gewicht is deze TPO dakbaan met name geschikt voor lichtgewicht constructies en grote dakprojecten. Aan het einde van een lange levensduur is de dakbedekking volledig recyclebaar.

Bajesdakrevolutie: Dienst Justiële Inrichtingen wil zonnepanelen op alle gevangenissen

De Dienst Justiële Inrichtingen (DJI) wil alle geschikte bajesdaken vol gaan leggen met zonnepanelen. Dat heeft de organisatie bekend­gemaakt op de Dag van de Bedrijfsvoering. Annelore Roelofs, plaatsvervangend hoofddirecteur DJI, kondigde in een videoboodschap het nieuws aan. Als grote organisatie wil de DJI zijn impact op het milieu verlagen. Momenteel worden alle DJI-panden geïnventariseerd door het Rijksvastgoedbedrijf. Vanaf 2020 gaan de eerste zonnepanelen het dak op. Ruim 30.000 vierkante meter dak met zonnepanelen zou de organisatie naar eigen zeggen op termijn 4,5 miljoen kilowatt zonnestroom opleveren.

Labels