Roofs 2019-10-88 Nieuwe vestiging Brouwers Zink & Dak geopend in Maastricht

Bedrijfsnieuws

Vanaf 1 juni opende Brouwers Zink & Dak haar deuren aan de Karveelweg 30 in Maastricht. Op vrijdag 27 september waren relaties van harte welkom om de nieuwe locatie te bezoeken.

Met stands van NedZink, Canam Sales en Icopal waren er mogelijkheden om kennis te maken met een aantal belangrijke leveranciers van Brouwers Zink & Dak. Maar ook had men er een stand om haar zinkcursussen toe te lichten. De inschrijvingen van die zinkcursussen voor een nieuw winterseizoen zijn immers weer in volle gang.

Maar wat is nu de aanleiding om deze nieuwe locatie in Maastricht te openen? Directeur Maurice Kerkhofs: “In 1986 opende John Brouwers zijn zaak aan de Karveelweg in Maastricht. Dat is dezelfde Karveelweg, alleen enkele panden verder, als waar nu het nieuwe filiaal is geopend. Het bedrijf startte er toen als groothandel, die al snel zou uitgroeien tot een begrip. De combinatie van maatwerk­productie en een goede handelsgeest deed het bedrijf snel en hard groeien. Men groeide in Maastricht snel uit het jasje en na een goede oriëntatie werd in 1996 voor Maasmechelen (B) gekozen. Daar werd een mooie plek gevonden, waar het bedrijf verder kon groeien om aan de vraag te voldoen. De formule van het bedrijf was succesvol en werd (met wisselend succes) geïmiteerd.”

“Het bedrijf expandeerde in die fase ook met filialen in Geleen, Roermond, Oss, Breda en Zaandam. Die groei is misschien wel te hard gegaan, want er werd heel hard gewerkt, maar geen geld verdiend. En dus diende de zwaarste crisis zich aan die we ooit gekend hebben. Na een tweetal grote reorganisaties (in 2011 en 2012) waren er geen filialen meer over, anders dan de hoofdlocatie in Maasmechelen. Na enkele goede jaren werd in 2018 in Gouda het bedrijf van John Lok overgenomen. Deze locatie is uitstekend geschikt om het marktaandeel in Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht verder te laten groeien. In het zuiden van Nederland is de marktpositie veel sterker. Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland zijn provincies waar we veel vaste klanten bedienen. Vandaar dat we nu, juist in Maastricht, gaan starten met een nieuwe filiaalformule, genaamd Brouwers Zink & Dak. Een plek waar we net iets meer aandacht kunnen geven aan de klant die deze aandacht op prijs stelt.”

Kerkhofs besluit: “Brouwers Zink & Dak bevat alle materialen die een dakdekker, loodgieter, installateur of aannemer zoekt. Materialen voor hellende daken, maar ook voor platte daken. Belangrijk daarbij is dat prima medewerkers klaar staan om een goed technisch advies te geven. Verder heeft het filiaal een eigen zinkstraat, waarbij eveneens een divers aanbod van Plastisol en PVDF wordt aangeboden. Wij zijn immers sterk in maatwerk!”

Labels