Roofs 2019-10-94 Nieuwslijn

agenda

8-10 oktober 2019, Vakbeurs Energie
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.vakbeursenergie.nl

8-10 oktober 2019, Vakbeurs PREFAB
Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch, Info: www.prefabbeurs.nl

5-8 november 2019, A+A
Messe Düsseldorf (D), Info: www.aplusa.de

12 november 2019, ProBitumen Management Symposium
Mariënhof Amersfoort, Info: www.bitumeninfo.org

Vooruit met het Nationaal Dakenplan

Het Nationaal Dakenplan is na de zomer voortvarend doorgegaan op de ingeslagen weg. Zo was er een werksessie op 20 september rond de rekentool die in Rotterdam wordt ontwikkeld en verse ontwikkelingen rond het verplichten van ‘Zon op dak’. Wensen en ervaringen met de Life@UrbanRoofs rekentool worden opgehaald om tot een 2.0 versie te komen. Minister Wiebes gaf onlangs namens het kabinet aan om het mogelijk te maken voor gemeenten om ‘Zon op dak’ te verplichten via het omgevingsplan. Egbert Roozen, voormalig voorzitter van de Green Deal, zal met het ministerie een gesprek aangaan om vooral de meervoudige winst van multifunctionele daken daarbij niet uit het oog te verliezen. Onderdeel van het project is een MKBA op gebouwniveau, waarmee verschillende soorten gebouweigenaren de waarden (maatschappelijk en financieel) van multifunctioneel dakgebruik inzichtelijk kunnen krijgen. De eerste versie van die MKBA is in 2018 door Arcadis en CE Delft opgeleverd (zie website Nationaal Dakenplan).

Presentaties van de eerste pilots ‘Financiële prikkels voor klimaatadaptatie’ staan online. Verder traden de gemeentes Den Haag en Utrecht toe als nieuwe partners.

Nieuwe, lichtgewicht S3-veiligheidsschoen

De Redbrick Comet uit de Motion-collectie is een robuuste werkschoen met de uitstraling van een sportieve sneaker. Dit uiterlijk heeft hij te danken aan de ruige KPU-stof aan de bovenkant en het motief op de slipresistente zool. De schoen valt binnen veiligheidsklasse S3. De schoen is met name geschikt voor professionals die in de buitenlucht werken of het risico lopen natte voeten te krijgen. Naast een aluminium beschermneus en een kevlar tussenzool beschikt de Comet ook over slip- en slijtvaste zolen van EVA/rubber.

Tectum Group en Tectum Achel schenken 15.000 euro aan het goede doel

De medewerkers van Tectum Group zetten zich jaarlijks in voor het goede doel. Dit jaar selecteerde men vijf goede doelen waar hun medewerkers nauw betrokken bij zijn en organiseerde de afgelopen maanden verschillende acties om geld in het laatje te krijgen. Eén van de organisaties is Het Vergeten Kind. Deze organisatie is er voor alle kwetsbare kinderen en jongeren in Nederland die opgroeien in een onveilige of instabiele situatie. Sandrina Dorst, medewerkster van Tectum Group in Rilland, groeide zelf ook op met pleegkinderen, die waren opgevangen door haar ouders. “Ik weet dat er een groot tekort is aan pleeggezinnen en dus ook aan geld. Ik ben erg blij dat we met Tectum Group deze organisatie een hart onder de riem steken.”

Ook de 4 andere organisaties (Boven de wolken vzw, Translational Cancer Research, Scaledogs en Embarquement immédiat) kozen de medewerkers van Tectum Group omwille van hun band met deze goede doelen. De 5 goede doelen ontvingen dit weekend elk een cheque van 3.000 euro op het afsluitende tuinfeest in het hoofdkantoor van Tectum Group in Genk (België).

Esdec is marktleider in VS na overname IronRidge en Quick Mount PV

Esdec Solar Group, leverancier van gebouwgebonden montagesystemen, heeft het Amerikaanse IronRidge en Quick Mount PV overgenomen. Beide bedrijven zijn uniek op het gebied van het ontwerpen en produceren van montagesystemen voor zonnepanelen. Samen met het Amerikaanse Esdec-bedrijf EcoFasten, wordt Esdec Solar Group door de overname in één klap marktleider in de VS en vertegenwoordigt het bedrijf ruim 60% van de markt.

CONINKO verwelkomt 20ste lidbedrijf

Per 1 juli is Finkenflügel het twintigste lidbedrijf geworden van de Coöperatie inkoop Coninko, de inkooporganisatie voor dakdekkers­bedrijven. Het inmiddels 45-jarig bestaan van het bedrijf is door eigenaar en directievoerder Werner Finkenflügel opgepakt om andere koersen te gaan voeren. Specialisme binnen de organisatie en auto­matisering via Artikelbeheer zijn met name voor hem de doorslag geweest om zich aan te sluiten bij een professionele inkooporganisatie. Het specialisme in dakwerk wordt voortgezet en verder uitgebreid, middels het aantrekken van Philip van de Pijl, waarbij Werner Finkenflügel samen met zijn vader ook onder de Coninko vlag in aanmerking wil komen voor de Dakaward. Het familiebedrijf heeft deze eervolle prijs in 2006 al eens in ontvangst mogen nemen voor de dakwerkzaamheden, inclusief inrichting van de daktuin, van het Bouwhuis in Zoetermeer, nog steeds de hoofdzetel van Bouwend Nederland.

Labels