Roofs 2020-02-88 Nieuwslijn

agenda

4-7 februari 2020, VSK 2020
Jaarbeurs Utrecht, Info: www.vsk.nl

29 februari-8 maart 2020, Batibouw 2020
Brussels Expo, Brussel (B), Info: www.batibouw.com

17-19 maart 2020, Solar Solutions 2020
Expo Haarlemmermeer, Info: www.solarsolutions.nl

Green Deal voor versnelling kunststof recycling

Op 8 januari vond de ondertekening van de Green Deal ‘Betrouwbaar bewijs voor toepassen van kunststof recyclaat’ plaats voor plastic recycling. NEN is daarmee een van de initiatiefnemers die zich inzet om een breed gedragen methode op te stellen voor het betrouwbaar aantonen van het aandeel gerecyclede plastics in producten. Een toename van het gebruik van recyclaat, zowel afkomstig van mechanische als van chemische recycling, levert een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse klimaatbeleid en de transitie naar een circulaire economie. Het doel van de Green Deal is om gezamenlijk verdere stappen te zetten door met pragmatische en breed gedragen afspraken de transitie te versnellen. De ambitie is breed internationaal draagvlak te genereren door de methodiek in te brengen in vergelijkbare Europese normalisatie.

RoofSupport HOME voor brandveiligheid in PV-bekabeling

Met betrekking tot brandveiligheid bij particuliere zonnepaneel (PV) installaties introduceert Conduct Technical Solutions uit Barendrecht de nieuwste draadgootvariant voor particuliere en kleinere commerciële toepassingen. Het is op basis van de subtiele maatvoering van 30 x 35 mm in lengtes van 3 meter verkrijgbaar. Vanwege de CLICK-verbinding op de RSC-daksteunen is het systeem zonder gereedschap te installeren en voorziet het in het hoogst mogelijke installatiegemak.

VERHUIZING

Per 1 januari 2020 heeft Anjo een nieuw adres: Noorderkade 34 te Beverwijk. Na 28 jaar op de vorige locatie te hebben gezeten, is Anjo 400 meter verhuisd naar een locatie die twee keer zoveel ruimte biedt. De nieuwe locatie is een bestaand pand, dat inmiddels volledig verbouwd en opnieuw ingericht is.

Altrex ontwikkelt kooi- en bordestrapconfigurator

Onlangs lanceerde Altrex een tweetal nieuwe configuratoren voor de productgroepen bordestrappen én kooiladders. Met de nieuwe configuratoren maakt Altrex het nóg eenvoudiger voor haar klanten om een bordestrap of kooiladder samen te stellen. Aan de hand van verschillende variabelen is het product live te configureren en direct als 3D-model te zien. Eenmaal samengesteld ontvangt de klant binnen 5 minuten een complete offerte inclusief specificaties en werktekeningen.

QUOTE VAN HET DAK

God heeft een huis gebouwd en dak en zoldering bespannen strak met kommer, druk en droefenis, weedom er de bevloering is en alle wanden zijn bekleed met zorgen en met harteleed en in betreuren ingehuld; Hij heeft de goeden er in weggeloken en toegesproken: de sleutel van uw deur is het geduld.

J. H. Leopold (1865-1925)

BENG met een half jaar uitgesteld

De nieuwe BENG-eis voor huizen wordt een half jaar later ingevoerd. Software die voor de berekening van het label nodig is, is nog niet klaar. Marktpartijen hadden om het uitstel gevraagd. De nieuwe eis wordt nu op 1 januari 2021 ingevoerd, heeft minister Raymond Knops (Wonen) aan de Tweede Kamer laten weten. BENG geeft volgens het ministerie een genuanceerder beeld van de energieprestatie van een huis of gebouw. Vereniging Eigen Huis (VEH) riep het ministerie eerder op het plan voor de nieuwe eis te schrappen omdat het duurder en omslachtiger is dan het huidige energielabel.

Kiwa Gebouwenscan genomineerd voor FGNoviteitenprijs 2020

De Gebouwenscan, Kiwa’s graadmeter voor veilig, duurzaam en gezond vastgoed, is genomineerd voor de FGNoviteitenprijs 2020. Deze award wordt jaarlijks tijdens de Vakbeurs Facilitair & Gebouwenbeheer toegekend aan de meest veelbelovende innovatie op het gebied van facilitair management en gebouwbeheer.

Of een gebouw veilig, duurzaam en gezond is, hangt af van uiteenlopende zaken als brandveiligheid, bouwkwaliteit, energiegebruik en legionellabeheer. Wet- en regelgeving verplicht gebouweigenaren om steeds meer in controle te zijn over hun vastgoed. In de jungle van alle verschillende disciplines die hierop van invloed zijn, biedt men de Gebouwenscan. Die geeft gebouweigenaren met handige dashboards in één oogopslag een compleet overzicht van de actuele toestand van een object.

Bij de Gebouwenscan brengen de experts van Kiwa in één bezoek de stand van zaken in kaart van de meest uiteenlopende onderdelen: van elektrische installatie en luchtkwaliteit tot het energieverbruik en de juiste werking van liften en rookgasafvoeren. Die informatie wordt gebundeld in gebruiksvriendelijke dashboards, die zowel inzicht geven in de totale staat van een object als in de verschillende onderdelen daarvan.

De FGNoviteitenprijs 2020 wordt uitgereikt tijdens de eerste dag van Vakbeurs Facilitair & Gebouwenbeheer, op woensdag 29 januari in Jaarbeurs Utrecht.

‘Gehele bouwketen is nodig voor circulair bouwen’

Circulair bouwen gaat over veel meer dan recycling en hergebruik en het voorkomen van afval. Belangrijk is dat grondstoffen in de productketen blijven en daarvoor zijn alle partijen in de bouw noodzakelijk. Fabrikanten moeten hun producten innoveren, maar de gehele bouwketen moet ervoor zorgen dat inzameling en hergebruik ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Die gezamenlijke verantwoordelijkheid kwam sterk naar voren in het webinar ‘Handvatten voor circulair bouwen’ dat Eisma Bouwmedia hield in samenwerking met ROCKWOOL®. Deze fabrikant gebruikt al jaren gerecyclede steenwol als secundaire grondstof voor de productie van nieuwe steenwol. Dat hergebruik is onbeperkt, maar de keten moet er dan wel voor zorgen dat de steenwol ook daadwerkelijk wordt ingezameld. Om dat te vergemakkelijken heeft men met Renewi de Rockcyle® service opgezet.

Storax officieel verdeler van Skylux lichtkoepels in Nederland

Storax bv heeft het assortiment nog verder uitgebreid met Skylux lichtkoepels. Het complete programma bestaat uit lichtkoepels van glas, kunststof of combinatie van glas en kunststof. Skylux lichtkoepels zijn vooruitstrevend qua design, kwaliteit en duurzaamheid. Met het assortiment biedt men voor ieder nieuwbouw- of renovatieproject een geschikte oplossing.

Labels