Roofs 2020-07-48 nieuwslijn special logistiek

Validatie- en Innovatiepunt (VIP) geopend

Op 2 juni 2020 opende het Validatie- en Innovatiepunt (VIP) voor beoordeling van methoden in de asbestverwijdering zijn deuren. De staats­secretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark heeft het RIVM opdracht gegeven dit onafhankelijke orgaan te organiseren en te faciliteren.

Partijen die nieuwe werkwijzen hebben ontwikkeld in de asbestsanering, kunnen het VIP verzoeken die te beoordelen. Het VIP adviseert het ministerie van SZW over de opname van die werkwijze in SMArt, de tool die gebruikt wordt om het risico en de te nemen maatregelen bij asbestsanering te bepalen. Op deze manier wordt de werkwijze voor landelijke toepassing gevalideerd.

Prefabricage maakt vrijstaand wonen eenvoudig en betaalbaar

Goedhuis introduceert een nieuw concept waarbij de woonconsument door middel van een configurator zijn eigen woning samenstelt. Door prefabricage realiseert Goedhuis de woning sneller, efficiënter en goedkoper. Zo wordt vrijstaand wonen ineens verrassend betaalbaar.

Perry Schoots, directeur van de Welstand Groep waar Goedhuis een label van is, is erg enthousiast over het concept. “Wij innoveren door vergaande prefabricage van woningonderdelen, modulaire bouw, vernieuwende materialen en technieken. De slimme constructie levert ook nog eens zo’n 10% meer woonoppervlakte op per m³ dan bij vergelijkbare woningen. Dankzij het concept kunnen wij onze klanten, zowel particulieren als projectontwikkelaars, helpen aan een eenvoudig te configureren en betaalbare woning.”

De nieuwe winkel van Aabo Almere is klaar

Onlangs is de verbouwing van de compleet nieuwe shop van Aabo Trading Almere voltooid. De zeer ruime winkel is voorzien van een compleet assortiment: klein materieel, gereedschap, werkkleding, bevestigingsmaterialen, zink- en PVC HWA en nog veel meer direct in de schappen van de winkel!
Op de eerste verdieping is tevens een nieuwe AaboGreenTech duurzaamheidsshowroom aanwezig, waar men kennis kan maken met de laatste technieken op het gebied van duurzaam stroom opwekken, duurzame verwarming en duurzaam warm water.

Renault introduceert Trafic Business

Renault introduceert de Business-uitvoering van de Trafic. Het betreft een rijk uitgevoerde en gunstige geprijsde versie met als doel een lage bijtelling voor iedereen die zijn of haar bedrijfswagen van de zaak ook privé gebruikt. Deze versie is standaard uitgerust met o.a. airconditioning, LED-koplampen, MediaNav multimedia- en navigatiesysteem met smartphone-connectie via Apple CarPlay of Android Auto, een met leder bekleed stuurwiel en parkeersensoren aan de achterzijde.

Eurosupply introduceert Multitel MT162

Onlangs presenteerde Eurosupply de nieuwe hybride autohoogwerker MT162. Deze heeft een werkhoogte van 16 meter en biedt een platformcapaciteit van 300 kg tot een reikwijdte van 10 meter. Het maximale zijdelingse werkbereik bedraagt 11,5 meter met een platformcapaciteit van 230 kg. Deze - op een Iveco Daily 35 S 13 of MB Sprinter 3,5 tons chassis gemonteerde hoogwerker - kent vele voordelen, zoals geen uitstoot bij het gebruik van accu’s, brandstofbesparing en de mogelijkheid van het opladen van accu’s tijdens het rijden.

Eerste hybride aanhanger verhuislift in Nederland

Mondial Mover heeft de primeur. heeft de mogelijkheid aangedreven te worden door een Honda benzinemotor of een 230V elektromotor. is uitgerust met wielaandrijving zodat naar de opstelplaats op de benzinemotor gereden kan worden. Eenmaal op zijn opstelplaats kan de aangesloten worden op de 230V huisaansluiting. Een enorme reductie van CO2 en een grote verlaging van de geluids­belasting. Daarnaast worden kosten van brandstof bespaard. De Arriva is uitgevoerd met volledig automatische besturing en voorzien van het Böcker ‘Mega-plateau’.

Fleet Event breidt uit met online Fleet Lounges Live

Het jaarlijkse Fleet Event, uitgesteld tot 30 oktober, krijgt tot die tijd vier extra, online Fleet Lounges Live! Vanuit een professionele uitzendstudio in Almere, met vaste tafelhost Frank van Klink, worden maandelijks verschillende onderwerpen behandeld die fleetmanagers handvatten moeten geven in deze (post) coronatijd. De eerste aflevering was op 24 juni. Het fysieke event op 30 oktober wordt dan een hybride eventconcept waar zowel bezoekers en partners fysiek kunnen netwerken en kennis op doen, als wel online via streams en webinars.
Het Fleet Event en de daarbij horende Fleet Lounges Live! horen tot de weinige evenementen waarbij alles is gericht op de eindverantwoordelijke voor wagenparken, van hr-medewerkers tot mobiliteitsmanagers, van ceo’s tot facility-managers.

GEFCO opent een nieuw Amsterdams magazijn

GEFCO, een wereldleider in multimodale supply chain-oplossingen en de Europese ­leider in automotive logistiek, opent een nieuw Amsterdams magazijn om de uit­breiding in zijn Air & Sea-bedrijfsactiviteiten te ondersteunen. De faciliteit van 7.000 m² werd in juni 2020 geopend en biedt opslag- en transportbeheerdiensten aan klanten op de wereldwijde hub in de diverse sectoren.

Van den Brink kiest Hinowa spinhoogwerkers

Van den Brink Hoogwerker en Kraanverhuur uit Barneveld heeft twee nieuwe Hinowa spinhoogwerkers in ontvangst genomen van Safety Lift. Het gaat om een Lithium-Ionaangedreven Hinowa LL17.75IIIS Performance en een Hinowa LL20.10IIIS Performance in dieseluitvoering.
Beide hoogwerkers staan op non-marking tracks en zijn geleverd in de bekende crème-wit/blauwe bedrijfskleuren van Van den Brink.

Labels