Roofs 2020-11-71 Conduct introduceert nieuwe PV-shelters

Special veilig en gezond werken

Conduct Technical Solutions biedt een breed scala elektrotechnische installatiematerialen, met name op het gebied van aarding, bliksem- en overspanningsbeveiliging ten behoeve van PV-installaties. Recentelijk heeft de onderneming uit Barendrecht twee PV shelters toegevoegd aan het assortiment die bijdragen aan brandveiligheid van PV-installaties.

PVshelters maken het mogelijk omvormers van PV-installaties veilig op het dak te plaatsen. Gevaarlijke DC-spanning wordt zo veilig buiten gehouden, de omvormers hebben voldoende ventilatiemogelijkheid en bovendien wordt geluidshinder binnen voorkomen.

De eerste innovatie is de PVBOXshelter. Dit model uit de PVshelter-serie is bedoeld als montageframe, voorzien van dak voor kleinere behuizingen zoals een AC-lastscheider of PVbox. Met de introductie van de PVBOXshelter biedt Conduct de mogelijkheid om een AC-schakelkast of combiner PVbox elegant en technisch op de juiste manier in de infrastructuur te integreren. Door de opbouw van de PVBOXshelter positioneer je de behuizing voorzien van lastscheider of DC-verdeler boven het RoofSupport draadgootsysteem, waardoor onnodige overlengte van bekabeling voorkomen wordt. Door de uiterst lage onderconstructie van de PVBOXshelter is deze direct onder het RoofSupport draadgootsysteem te schuiven. Hierdoor wordt de PVBOXshelter tegen de zijkant gepositioneerd en is de te monteren behuizing direct boven het draadgootsysteem eenvoudig, zonder bekabeling om te hoeven leiden, bereikbaar

De tweede aanwinst in deze serie is de PVshelter CORE2, een shelter die speciaal herontworpen is voor de string­omvormer Sunny Tripower CORE2 van SMA Solar Technology. Dit ontwerp van SMA is een nieuwe standaard op het gebied van PV-omvormers en de PVshelter CORE2 sluit naadloos bij deze eisen aan en draagt bij aan een brandveilige installatie met maximale ventilatie.

“De Sunny Tripower CORE2 weegt 93,5 kilo. Door snelkoppe­lingen is het shelterdak eenvoudig te (de)monteren en kunnen de zware omvormers eenvoudig opgehangen worden”, vertelt Pieter Kremer, directeur van Conduct. “De ballast-profielen zijn naar de buitenzijde verplaatst ter verbetering van het kabelmanagement. Zo kan er nu een 300 mm RoofSupport draadgoot recht onder de omvormer geplaatst worden. En omdat de nieuwe omvormer een ­minimale afstand vereist tot het dak en vloer, zijn de montage-profielen van de PVshelter CORE2 al op de juiste afstand én hoogte gemonteerd. Installatiegemak staat bij ons hoog in het vaandel!’’

Labels