Roofs 2020-12-80 Nieuwslijn

agenda

Webinar multifunctionele daken voor landschapsarchitecten

In het stedelijk daklandschap wordt extra waarde gecreëerd wanneer leuke, creatieve en inspirerende kansen van daken worden benut. Met de huidige uitdagingen zoals biodiversiteit, circulariteit, natuurinclusief, maar ook de waterparagraaf komt er steeds meer kijken bij een daktuinontwerp. Voor de landschapsarchitect zijn daktuinen booming. Daar komt wat meer bij kijken in het ontwerp dan bij een eenvoudig groendak. Wat zijn de eisen, voorwaarden, mogelijkheden en waar moet men op letten tijdens het ontwerp? Wat voor dak is geschikt? Wat zijn de do’s and don’ts als het gaat om constructie en details? Kan een boom wel op een dak staan? Hoe combineer je PV, water en groen met elkaar? Al deze vragen komen aan bod tijdens het webinar. Het webinar wordt georganiseerd door Optigrün (www.optigruen.nl) en wordt gegeven op donderdag 10 december 2020. Start 10.00 uur.

Seminar Renovatie & Transformatie

De renovatieopgave is immens: met zo’n duizend woningen per dag die verduurzaamd moeten worden, moet de bouw- en vastgoedsector de schouders eronder zetten. Ook het vastgoed dat zijn functie heeft verloren, moet een nieuwe bestemming krijgen. Het omvormen van deze gebouwen naar panden met toekomstwaarde krijgt de volle aandacht. Op 10 december vanaf 10.00 uur kan men bijpraten met vakmensen uit de hele bouwkolom. Informatie: www.duurzaamgebouwd.nl.

Eerste Masterclass Solar Energy Project Development

Van 7 januari tot 13 april 2021 organiseren Solarplaza en Walk The Talk de eerste Masterclass Solar Energy Project Development in Nederland. In een serie modules wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van grootschalige PV-projecten werkt en hoe je een netwerk opbouwt in Nederland. De masterclass omvat 8 modules en 4 projectbezoeken, gespreid over een periode van circa 4 maanden. De masterclass is ontwikkeld voor jonge leidinggevenden en professionals die nieuw zijn in het vakgebied van grootschalige PV projectontwikkeling. Info en inschrijven: www.solarplaza.com.

De Nederlandse Metaaldagen worden georganiseerd op 21, 22 en 23 april 2021 in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch.

• Vier weken later, van 18 tot en met 20 mei, zijn de Brabanthallen het toneel van de gelijktijdige vakbeurzen Renovatie en Monument.

De BouwBeurs is verplaatst naar 13 tot en met 17 september 2021.

SAB Warmdakplaten met FM Approval

In Nederland en België wordt door gebouweigenaren, vastgoedontwikkelaars en architecten veel waarde gehecht aan het FM-certificaat. Voor distributiecentra of grote productiefaciliteiten is FM bijna de standaard geworden, opgenomen en voorgeschreven in het bouw­bestek van het project, niet alleen voor de gevel, maar ook voor het dak. SAB-profiel levert nu stalen dakplaten met een FM approval, voor een verzekerde kwaliteit en een lage premie. SAB-profiel is de enige producent in de Benelux met een FM-approval op warmdakplaten. Het gaat om de warmdakplaten SAB FA 135R/930, SAB FA 153R/840, SAB FA 158R/750 en SAB FA 200R/750. Deze platen voldoen aan FM standaard 4451 en zijn alle vier geschikt voor grote overspanningen.

Verhuizing JVK

Voor wie het nog niet wist: JVK Ambachtelijke Dakbedekkingen is verhuisd naar een nieuw pand met adres Rithmeesterpark 27a te Breda. JVK gebruikt het chique en duurzame bedrijfspand samen met BSI Verwarmt. Uiteraard is een deel van het pand bekleed met zinken noir bekleding.

Groendak voor Pools museum

In Warschau heeft de Poolse vestiging van Optigrün een mega Optigrün Economisch Dak-systeem van 8.000 m2 ge-engineerd en uitgeleverd voor het nieuwe Poolse Legermuseum. Het daksysteem kenmerkt zich door de opbouw met een beschermlaag RMS 300, drainage-bufferlaag FKD 25, filterlaag FIL 105, 60 mm substraat en Sedum plugplantjes.

Werksokken voor elke job

Redbrick heeft een lijn werksokken voor elke job en elk seizoen. Wat ze gemeen hebben: een perfecte pasvorm, ventilatiekanalen op de wreef, schokdemping en een vlakke, niet voelbare naad bij de tenen. Dankzij de slijt­vaste stof Cordura® die in de sokken is verwerkt gaan ze extra lang mee. Bij de ontwikkeling van vier soorten werksokken is gebruik gemaakt van beproefde technologieën uit de wandelsport. Het ademende materiaal CoolMax® is gebruikt voor de Cool sok en het lichtgewicht en isolerend ThermoLite® voor de wintersok Thermo. Redbrick All-seasons zijn het hele jaar door te dragen. Voor professionals die werken met gevoelige elektronische apparatuur zijn er de speciale ESD-sokken.
Informatie: www.redbrick.eu

PERSONALIA

WECAL

Het verkoop buitendienst team van WECAL Dak- & Isolatietechniek krijgt sinds 16 november 2020 versterking van Frank van Look. Als technisch commercieel adviseur Daksector gaat hij zich richten op bestaande en nieuwe klanten. Frank heeft ruime ervaring in commerciële functies opgedaan in diverse branches en in de daksector.

idverde

Martin Wigger is per 1 november 2020 gestart als productmanager Business & Industry bij idverde Realisatie. Martin gaat samen met de klanten de bedrijventerreinen, bedrijfstuinen en kantoorcomplexen in Nederland een stukje groener en duurzamer maken en daarmee klaar voor de toekomst. Hierbij spelen groene daken een belangrijk rol. Groen is van kinds af aan Martins passie en met aanstekelijk enthousiasme zal hij zich inzetten voor verdere groei binnen dit segment.

Geen gevaarlijke situaties meer door losse veters

Uit onderzoek blijkt dat struikelen en vallen op de werkvloer al jaren op de eerste plaats staat in de top 5 van bedrijfsongevallen. Dat kan verleden tijd worden. Safe Lace Europe heeft onlangs de Safe Lace Industrial geïntroduceerd. Op een simpele manier zorgt dit product ervoor dat losse veters en loshangende veterlussen op de werkvloer niet meer voorkomen. Gert Jan van Spanje, category­manager bij Intersafe: “Als leverancier van veiligheidsproducten ben je altijd op zoek naar ‘pareltjes’. Safe Lace Industrial is er wat ons betreft zo een. Het verhaal van dit product klopt van begin tot eind, een welkome aanvulling in ons assortiment”

Labels