Roofs 2021-01-03 Plannen

We staan aan het begin van een nieuw jaar en voor het eerst sinds mensenheugenis is dat een periode zonder nieuwjaarsborrels en -bijeenkomsten. Niet op het werk, niet op de (branche)vereniging en niet op de sportclub. Beurzen worden collectief verplaatst en ook onze eigen feestavond voor de dakenbranche is van de baan. Het is niet anders. Het is de nieuwe realiteit waar we nog even mee te stellen hebben.

Wat natuurlijk wel gewoon doorgaat zijn de verkiezingen Dak van het Jaar en Dakenman-vrouw van het jaar 2020, zowel voor Roofs als voor SteilDak. Wij zullen u hierover uitgebreid berichten in het voorjaar, als de bloesems weer in knop staan en de eerste inentingsrondes achter de rug zijn. Ondertussen zitten we niet stil. Never waste a good crisis mag dan als een dooddoener klinken, maar het zijn inderdaad tijden waarin je zaken eens goed tegen het licht houdt en nieuwe plannen in de broedmachine legt. De eerste actie die wij op ons programma hebben staan is een restyling van Roofs. Hoe en wat is nog de vraag, het resultaat ligt binnen afzienbare tijd vanzelf op uw deurmat.

Een tweede actie betreft onze digitale aanwezigheid. Binnenkort gaan we de eerste stappen zetten voor de ombouw van de websites van Roofs, SteilDak en Dakweb naar één collectief platform voor de dakenbranche. Die wens leeft al langer bij mij en het lijkt ons nu een goede gelegenheid om deze stier bij de horens te nemen. Zo’n transformatie vergt enige tijd en inspanning, maar wij stellen alles in het werk om er een functionele, praktische en prettige omgeving van te maken waar iedereen alle infor­matie kan vinden en plaatsen over platte en steile daken. Zoals met alle platforms is dat een groeiproces waar we met alle partijen uit de branche aan kunnen bijdragen.

Nummer drie op ons lijstje met plannen is specifiek gericht op de harde werkers op de daken. Wij willen in al onze uitingen meer aandacht schenken aan degenen die die aandacht het meest verdienen: de mensen die daadwerkelijk de vierkante meters maken met bitumen en EPDM, groen­daken aanleggen, zonnepanelen installeren, betimmeren, lei­dekken, zink en kopen felsen, metselen, potdekselen en pannen leggen (wie heb ik nog vergeten?). Dat zal in eerste instantie vorm krijgen in leuke interviews met dak­dekkers. Daarnaast hebben wij het voornemen om de Dag van de Dakdekker (mede) te organiseren, een gezellige dag met familie en belangstellenden waarop het vak van dichtbij te bewonderen is. Bij stratenmakers is dat niet zo’n probleem, dakdekkers werken bijna altijd buiten beeld of op grotere hoogte.

Afhankelijk van de ontwikkelingen met corona bekijken we wanneer een eerste Dag van de Dakdekker georganiseerd kan worden. De eerste contacten in de branche lopen in elk geval. We zijn vooruitlopend op dit initiatief bezig een officiële Dag van de Dakdekker op de kalender zetten. We houden u ook hiervan uiteraard volledig op de hoogte in onze bladen en op de website.

Rest mij alle dakdekkers, leveranciers, producenten en andere lezers van Roofs een gezond, productief en groeizaam 2021 toe te wensen.

Palmyra Lindeman

Labels