Roofs 2021-01-29 Feestavond voor de dakenbranche uitgesteld naar 18 maart 2022

De feestavond voor de dakenbranche wordt uitgesteld naar 18 maart 2022. Gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus is het onmogelijk om komend jaar de feestavond op een verantwoorde en succesvolle manier te organiseren.

Zoals bekend wordt de Feestavond voor de dakenbranche georganiseerd om de kwaliteit die in de dakenbranche aanwezig is voor het voetlicht te brengen. De avond draait om de uitreiking van de twee DakAwards (de prijzen voor het Dak van het Jaar in de categorieën platte en hellende daken) en (in beide categorieën) de Dakenman of -vrouw van het Jaar en eventuele Oeuvreprijzen.

De verkiezing van het Dak van het Jaar is inmiddels een vaste waarde in de platte en hellende dakenbranche. Twee zelfstandige vakjury’s, die allebei grotendeels zijn opgebouwd uit de redactieraden van de respectievelijke vakbladen Roofs en steilDAK, beoordelen jaarlijks de genomineerde projecten (zoals beschreven in de beide vakbladen). De twee jury’s zijn tevens verantwoordelijk voor de keuze van (ook in de twee categorieën) de nieuwe Dakenman of -vrouw van het Jaar en het toekennen van de Oeuvreprijzen. De prijzen zullen later in het jaar, op een andere manier, worden uitgereikt.

Sinds de eerste editie in 2017 is ook de Feestavond voor de dakenbranche uitgegroeid tot een vaste waarde. Vertegenwoordigers uit alle lagen van de branches (opdrachtgevers, architecten, leveranciers en verwerkers) zijn aanwezig en tijdens de feestavond is er steeds volop de gelegenheid om te netwerken. De feestavond wordt georganiseerd in samenwerking met de markt.

Zolang de 1,5-meter-regel geldt, is de Feestavond voor de dakenbranche eigenlijk niet op een goede manier te organiseren. De organisatie spreekt dan ook de hoop uit dat het coronavirus in het jaar 2021 zal worden uitgebannen en dat Hotel Zuiderduin op 18 maart 2022 weer het toneel kan zijn van een mooie en gezellige Feestavond voor de dakenbranche.

Labels