Roofs 2021-03-86 Nieuwslijn

Webagenda

Daglicht: factoren voor gezondheid

Nu we steeds meer binnen zitten is het belangrijker dan ooit om voldoende daglicht in onze gebouwen te krijgen. Op 11 maart 2021 wordt in een gratis webinar verteld waarom dat zo belangrijk is en hoe is te bepalen of er voldoende daglicht is. Mariëlle Aarts van de TU Eindhoven zal de effecten van daglicht op de mens toelichten, Gertjan Verbaan van DGMR, voorzitter van de normwerkgroep daglicht, zal uitleg geven over de bepalingsmethode. 11 maart van 13:00 tot 14:00 uur, daglicht-factorvoor-gezondheid.nen-evenementen.nl

Energieopslag & -distributie

Er gebeurt op dit moment ontzettend veel dat van impact is op de energiemarkt: COVID-gevolgen, mogelijke aanscherping emissie­reductie vanuit de EU, discussie over de energiemix, uitbreiding naar SDE++, grootse plannen op de Noordzee en de benodigde opslag daarvoor. Tijdens Energieopslag & -distributie worden de lange termijn doelen en ontwikkelingen aan de day-to-day business verbonden. 11 maart van 9.30 – 17.00 uur, www.managementproducties.com .

BENG vragenuur – Stel je vraag aan onze experts

Het Lente-akkoord organiseert in februari, maart en april een maandelijks online BENG vragenuur. Hierin worden alle praktijkvragen ­behandeld die binnenkomen over BENG. 23 maart en 16 april van 10:00 tot 11:30 uur, www.lente-akkoord.nl .

Circulaire en klimaatbestendige renovatie

Het opvangen van water draagt bij aan een meer gezonde, groene en leefbare woonomgeving. Aan de hand van voorbeelden van de Amsterdamse corporaties wordt getoond hoe woningen in een gebied met wateroverlast door extreme buien, meerwaarde krijgen door het water te benutten. De Alliantie deelt de ervaringen met een renovatie aan het Staalmanplein. Tom Bergevoet van temp architecture presenteert het boek Het gebouw als watermachine, de BNA – Stad x Klimaat. 21 april van 10:00 tot 11:30 uur. Zie de agenda op www.aedes.nl .

Bas Enning

De Duitse dakspecialist Bauder heeft Bas Enning benoemd tot General Manager voor Nederland en België. Enning is al vele jaren bekend met de markt voor platte daken en heeft een schat aan ervaring, op het gebied van dakbedekking. Maar ook op het gebied van warmte-isolatieproducten. Bauder bv zal zich meer en meer gaan richten op de verkoop van hoogwaardige producten en op de levering van complete dakbedekkingssystemen. Enning zal rechtstreeks rapporteren aan algemeen directeur Jan Bauder volgens wie Enning nieuwe impulsen zal geven aan de samenwerking met de partners van Bauder in België en Nederland.

PET paviljoen

De Hak4t (Hakvoort) groep wil het voormalig PET Paviljoen uit Enschede een derde leven inblazen. Het in 2013 ontwikkelde paviljoen zal in Dedemsvaart dienst gaan doen als het Hak4t Research, Development and Experience center. Het Pet Paviljoen is bijna 8 jaar geleden ontwikkeld door de stichting Loos.FM samen met de Enschedese architect Michiel de Wit en bestond uit duizenden PET flessen. Het paviljoen van 30 x 6 meter bestaat o.a. uit een stalen frame en wanden gevuld met afvalplastic. Het PET Paviljoen laat zien dat een gebouw tijdelijk voor 100% zijn nut kan bewijzen, waarna zonder bouwafval hergebruikt of gerecycled kan worden. Hak4t wil in het paviljoen verder werken aan de verschillende duurzame slimme licht ­productinnovaties voor de activiteiten; daglicht, kunstlicht, ­zonwering en energie.

Bras Fijnaart sluit aan bij idverde

idverde NL zet haar groei door en werkt verder aan consolidering en uitbreiding van de markt. Op 1 februari 2021 heeft Bras Fijnaart zich officieel aangesloten bij idverde NL. “Met de komst van Bras Fijnaart wordt onze dienstverlening op het gebied van sport nog verder uitgebreid”, aldus Olaf Janssen, CEO idverde NL. De overname past in de strategie van de organisatie om zich via organische groei en acquisities verder te ontwikkelen. Bras Fijnaart vierde in 2017 haar 60-jarige jubileum en is met 55 medewerkers voor­namelijk werkzaam in de provincie.

Raintap

Eindelijk is het zover, de Raintap van Floris Schoonderbeek is leverbaar! Een upgrade van de gewone regenton naar één slim waterstation. De Raintap vangt niet alleen het regenwater op maar activeert ook het gebruik ervan.
De kraan, voetpomp en wasbak transformeren de Raintap van regenton naar handenwasstation naar compacte buitenkeuken.

ArboTechniek publiceert nieuwe Arbocatalogus Corona-preventie

ArboTechniek presenteerde onlangs de nieuwe Arbocatalogus Corona-preventie in de installatie- en isolatiebranches. Deze nieuwe catalogus geeft praktische richtlijnen om veilig te werken in de installatie- en isolatiebranche. De basis van de catalogus is het protocol Samen veilig doorwerken, dat sinds het begin van de coronacrisis wordt gehanteerd in de sector. Met het document wordt duidelijkheid gegeven over het voorkomen van coronabesmettingen op de werkvloer. De Arbocatalogus is vanaf nu te bekijken op de website van ArboTechniek.

BMI Icopal: EshaBase TK40 en Vedagard Safety Plus.

De toenemende vraag uit de markt heeft BMI Icopal aangezet om EshaBase TK40 per i januari jl. opnieuw in het assortiment op te nemen. Deze dampdrukverdelende laag kan worden toegepast als eerste laag in een meerlaags bitumen dakbedekkingsysteem. Daarnaast heeft BMI Icopal Vedagard Safety Plus vernieuwd. Deze zelfklevende dampdichte laag is ontworpen voor dakbedekkingsconstructies waar een hoge dampdiffusieweerstand noodzakelijk en is toepasbaar op onderconstructies van staal, dakplaat, hout, houtachtige materialen én op gesloten ­onderconstructies die bijvoorbeeld uit beton of steenachtig materiaal bestaan. Belangrijk kenmerk van de Vedagard Safety Plus is de brede overlap van tien centimeter. De eerste drie centimeter hiervan is voorzien van een zelfklevende laag met wegtrekfolie en de resterende zeven centimeter is voorzien van wegbrandfolie. Dit levert een sterkere verbinding tussen banen op en voorkomt dankzij de speciale aansluiting dat vuur bij het branden de onderliggende constructie bereikt.