Roofs 2021-05-84 Nieuwslijn

Agenda

Dag van de Dakdekker.
Op de tweede dinsdag van september wordt de dakdekker in het zonnetje gezet. Deelnemen kan via www.dagvandedakdekker.nl. Dit jaar is de dag op 14 september 2021.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een jaarlijkse open dag, waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis en waarde van de bouw en infra. Hoewel momenteel nog onduidelijk is of en in hoeverre de coronamaatregelen de organisatie van de Dag van de Bouw in 2021 zullen beïnvloeden, is 25 september 2021 gekozen als voorlopige datum voor dit jaarlijkse evenement, www.debouwmaakthet.nl

Solar Solutions Nederland
Solar Solutions International is de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noordwest-Europa. Solar Solutions International draait om meer dan 500 innovaties en 100 praktische seminars over de nieuwste ontwikkelingen rondom energieopslag, slimme producten, en een steeds breder aanbod aan zonnepanelen. Gelijktijdig vindt ook Duurzaam Verwarmd plaats, de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken van de Benelux. (Onder voorbehoud) 28, 29 en 30 september 2021, Expo Haarlemmermeer.

Bouwbeurs 2021
Vooralsnog staan de seinen op groen en zal de Bouwbeurs 2021 plaatsvinden van 18 t/m 22 oktober. Locatie: Jaarbeurs, Utrecht. www.bouwbeurslive.nl.

Daken & Zaken
Dé dakenvakbeurs van Nederland brengt opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers binnen de dakenbranche bijeen op 11 november 2021 in de Evenementenhal in Gorinchem. De beurs duurt van 10.00-20.00 uur. Voor catering en (gratis) parkeergelegenheid wordt gezorgd, www.dakenenzaken.nl.

Solar Solutions Düsseldorf
Op 1 en 2 december 2021 vindt de allereerste editie plaats van Solar Solutions Düsseldorf. Deze beurs is ook interessant voor Nederlandse bedrijven. Noordrijn-Westfalen is het economisch meest interessante Bondsland. Daarnaast is de eerste generatie Duitse zonnepanelen nu bijna aan vervanging toe. Op de beurs krijgen installateurs dus een voorproefje van de groeipotentie én van de vervangingsmarkt die over niet al te lange tijd ook in Nederland gaat ontstaan. De beurs is exclusief gericht op het faciliteren van zakelijke contacten en het stimuleren van handel. 1 en 2 december 2021, Messe Düsseldorf.

Dak van het Jaar 2021
Alvast reserveren in de agenda: op vrijdag 18 maart 2022 wordt in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee de verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en SteilDak georganiseerd. Na de bekendmakingen wordt ook de Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021 verkozen. Arrangementen in Hotel Zuiderduin zijn nu al te reserveren via www.zuiderduin.nl. Voor meer informatie: www.dakvanhetjaar.nl.

Webinars installatietraining

Esdec organiseert in mei via webinars installatietrainingen Basic en Advanced voor de eigen PV-montagesystemen. Thema’s van de Basic training zijn: Tips & Tricks bij de montage in de praktijk; ClickFit EVO: Pannendak + Staaldak + Golfplatendak; focus op platte daken met FlatFix Fusion en FlatFix Wave. Voor wie de Basic installatietraining al gedaan heeft of veel ervaring heeft met de montagesystemen is er de Advanced training met de thema’s: Wind- en stormbestendigheid; Driven raintest & Windload; Potentiaalvereffening NEN1010. Deelname is gratis. Data Basic: 11 mei 15.00-16.00 uur, 18 mei 10.00-11.00 uur en 15 juni 15.00-16.00 uur. Data Advanced: 27 mei 10.00-11.00 uur en 17 juni 14.00-15.00 uur. https://eu.esdec.com/nl/training/

Webinar Wkb in de praktijk

Hoe voorkom je dat de Wkb straks een buikpijndossier wordt? Ubbink is al volop bezig met pilotprojecten. Dat doen ze samen met aannemers en installateurs, waar ook de kwaliteitsborger bij betrokken is. Alle ervaringen die de afgelopen maanden zijn opgedaan worden gedeeld in het webinar ‘Zo werkt de Wkb in de praktijk’. Een webinar vol tips en tricks en volop gelegenheid om vragen te stellen. Donderdag 27 mei van 12.30-13.30 uur. Zie www.ubbink.com/evenementen.

Dakelement op maat

Zelf zagen van dakelementen zorgt voor veel afval en kost extra mankracht en kraantijd. Bovendien is het geen makkelijke klus om daken goed lucht-dicht te krijgen als het dak een hoek-of kilkeper bevat. Met Unidek PasDak worden de dakelementen vooraf op maat gezaagd zodat de montage eenvoudiger wordt en de elementen bij de verwerking naadloos op elkaar aansluiten. De service is geschikt voor zowel grote als kleine projecten. Zelfs wanneer er maar één keper in de dakconstructie zit, is Unidek PasDak al interessant. De dakelementen worden vooraf volledig computergestuurd exact op maat gezaagd. Voor meer informatie: www.stopmetzagen.nl.

IKO daksysteem met ultra lange levensduur

De Nederlandse vestiging van IKO introduceert met IKO® Lifetime een daksysteem met een ultra lange levensduur. Door de veranderende marktvraag heeft IKO haar bestaande portfolio van daksystemen opnieuw ingedeeld. De laatste toevoeging aan dat portfolio is IKO® Lifetime. Dit bewezen daksysteem wordt, net als de andere daksystemen, volledig in de eigen fabrieken geproduceerd. Het systeem heeft een ultra lange levensduur, dankzij de premium materialen en de afwerking met de hoogwaardige IKO carbon toplaag. Deze gewapende dakbaan biedt duurzaamheid en optimale brandvertragende eigenschappen en heeft een polyester-glas combinatie inlage. De verwachte levensduur van het IKO® Lifetime daksysteem is dan ook meer dan 35 jaar. De daksystemen worden geïnstalleerd door speciaal getrainde en gecertificeerde IKO-partners, de kwaliteit wordt mede geborgd door een BDA Agrément. nl.iko.com/lifetime.

Snelle montage

In Freiburg, Duitsland, hebben vier installateurs in tweeënhalve dag het volledige D-Dome 6 montagesysteem voor een 472 kWp systeem gemonteerd. De montage ging 50% sneller door het gebruik van dit voorgeassembleerde railsysteem.
De totale installatie van het PV-systeem met 1474 panelen nam slechts drieënhalve week in beslag. Het systeem voor platte daken kan voor een project eenvoudig, online en gratis worden gepland in de planningssoftware K2 Base. Voor meer informatie: www.k2-systems.com.

E-line smeermiddelen voor zwaar elektrisch materieel

Eurol ontwikkelt een lijn smeermiddelen specifiek bedoeld voor zwaar elektrisch materieel zoals bulldozers, graafmachines, hoogwerkers en shovels. Deze nieuwe ‘Specialty E-line’ van Eurol moet garant staan voor duurzaamheid en meer rendement en bestaat onder andere uit hydraulische vloeistoffen, smeervetten en koelvloeistoffen. De smeermiddelen moeten langer meegaan, zuiniger zijn in gebruik en uiteindelijk resulteren in een langere levensduur van de machine en zijn onderdelen. Voor meer inrformatie: www.eurol.com.

Certificering veiligheidsladder Oranjedak

Oranjedak is vanaf 2021 gecertificeerd voor de veilig­heidsladder trede 2. Dat betekent dat in de organisatie veiligheidsbewustzijn is gerealiseerd. Doel is om het veiligheidsbewustzijn en het veilig handelen naar een hoger niveau te tillen en zo het aantal bedrijfs­ongevallen zo ver mogelijk terug te dringen. Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbestedingen of contracten. Oranjedak gaat verder met certificering voor trede 3 en verder.

Labels