Roofs 2021-06-73 Renolit bestaat 75 jaar

Bedrijfsnieuws

RENOLIT bestaat dit jaar 75 jaar. Van een bescheiden fabriek in Worms (D) is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 4.800 werknemers en een omzet van ruim 1 miljard euro. De van oorsprong Duitse producent van hoogwaardige membranen, films en andere kunststof producten telt meer dan dertig productie-eenheden en verkoopkantoren in meer dan 20 verschillende landen.

Het avontuur startte 75 jaar geleden toen de inventieve Jakob Müller in Worms, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, het bedrijf RENOLIT Werke GmbH oprichtte. De oorlog was net voorbij en de leerfabriek die Müller toen bezat had het zwaar te verduren. De productie moest steeds meer onderbroken worden en leer was schaars. De inventieve Müller bedacht dat PVC een degelijke vervanger kon zijn voor leer; hij vond een geschikte fabriek en startte met zeven werknemers. Al snel werd PVC een waardig alternatief voor leer. Het werd ook gebruikt en aangeboden voor onder meer vloeren, films, dakbedekkingen en zwembaden. In een paar jaar tijd groeide het uit tot een internationaal bedrijf, met eerst een vestiging in Nederland, vervolgens in Spanje, Groot-Brittannië, Italië en later overal ter wereld.

Het verhaal van RENOLIT draait om innovatie, research, gedeelde doelstellingen en de sociale waarden van het bedrijf. Het bedrijf is namelijk ook lid van de Circular Plastics Alliance (CPA), een initiatief dat gepromoot wordt door meer dan 100 Europese bedrijven, waaronder kmo’s, grote bedrijven, onderzoeksinstituten en overheidsinstellingen, die er zich vrijwillig toe verbinden om samen het circulaire karakter van kunststoffen op de Europese markt te vergroten.

RENOLIT ALKORPLAN roofing products, sinds 2006 onderdeel van de Duitse RENOLIT Groep, richt zich heden ten dage op de productie van duurzame, veelzijdige en hoogwaardige gecertificeerde synthetische afdichtingsmembranen voor daken. De business-unit, met hoofdzetel in Sant Celoni, ten noorden van Barcelona, telt ongeveer 350 werk­nemers en produceert jaarlijks één miljoen rollen afdichtingsbanen. Sleutelwoorden daarbij zijn: betrouwbaarheid, esthetiek, energiebesparing, duurzaamheid en installatiegemak.

Labels