Roofs 2021-06-88 Nieuwslijn

Agenda

14 september 2021 DAG VAN DE DAKDEKKER
Op de tweede dinsdag van september wordt de dakdekker in het zonnetje gezet. www.dagvandedakdekker.nl

25 september 2021, Dag van de Bouw
Jaarlijkse open dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen. Locaties door heel Nederland. www.debouwmaakthet.nl

28, 29 en 30 september 2021, Solar Solutions International
de grootste vakbeurs voor zonne-energie in Noord-West-Europa. Expo Haarlemmermeer. www.solarsolutions.nl

7, 8 en 9 oktober 2021, GIS-show
Achtste editie van deze Italiaanse beurs voor de toegangs-, hijs- en gespecialiseerde ­transportsector in de Piacenza Expo. www.gisexpo.it

18 t/m 22 oktober, Bouwbeurs 2021
Jaarbeurs, Utrecht. www.bouwbeurslive.nl.

11 november 2021, DAKEN & ZAKEN
Dé dakenvakbeurs van Nederland brengt opdrachtgevers, leveranciers en verwerkers bij elkaar. Voor catering en (gratis) parkeer­gelegenheid wordt gezorgd.
Evenementenhal in Gorinchem, van 10.00 - 20.00 uur. www.dakenenzaken.nl.

18 maart 2022, DAK VAN HET JAAR 2021
Alvast reserveren in de agenda. Feestavond met verkiezing van Dak van het Jaar 2021 Roofs en steilDAK en bekendmaking Dakenman- of vrouw van het Jaar 2021.Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. www.dakvanhetjaar.nl.

Personalia

Klaas Kortegast Vice President Sales & Marketing CARLISLE® CM Europe

Met ingang van 17 mei 2021 zal Klaas Kortegast de functie van Vice President Sales & Marketing CARLISLE® CM Europe bekleden en deze divisies leiden voor de pan-Europese bedrijvengroep. De 38-jarige Duitser zal verantwoordelijk zijn voor het opnieuw afstemmen van de Europese sales en marketing van CARLISLE®, het uitbreiden en optimaliseren van de bestaande structuren en zo een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van de bedrijfs­doelstellingen van CARLISLE® Vision 2025.

Stephan Beerends directeur Sempergreen Trade

De internationale Sempergreen Group heeft Stephan Beerends benoemd als directeur Sempergreen Trade. Hij zal leiding geven aan de divisie Trade en is daarmee verantwoordelijk voor de strategie en beleidsontwikkeling van de business unit Groene Daken en Bodembedekking binnen Europa. Hierbij zal hij de strategische koers doorvertalen naar de dagelijkse praktijk. Voor de divisie Sempergreen Trade is een stevige groeiambitie uitgesproken ten aanzien van de verkoop en marketing van Groene Daken en Bodem­bedekking in Europa. Stephan wil dit realiseren, door de huidige fundering van de Europese sales- en marketingorganisatie verder te verstevigen.

Fons Meeder overgenomen door Soprema

Soprema heeft in april Fons Meeder BV overgenomen, de Zwijndrechtse specialist voor dakdekkersgereedschappen en aanverwante artikelen en producent van dakrandbeveiliging. Met de overname versterkt Soprema zijn marktpositie binnen de dakrandbeveiliging en dakdekkersgereedschappen. Soprema-dochter Vlutters Tools & Safety is al actief binnen de Nederlandse markt, met het complementaire assortiment van Fons Meeder is verdere groei mogelijk in deze markt.

Stretchoverall met extra bewegingsvrijheid

Rugged Flex Overall is de lichtgewicht stretchversie van de alom bekende BIB van Carhartt. De extra stretch biedt veel bewegingsvrijheid zodat je zonder problemen kunt bukken, knielen en klimmen. De pasvorm is ontworpen om optimaal te kunnen bewegen. Ondanks de lichtgewicht stof is de overall zeer robuust en gemaakt om lang mee te gaan. Dat is te danken aan de slijtvaste canvas of denim, driedubbel gestikte naden, versterkte manchetten en dubbele kniestukken. De overall hoeft niet te worden ingedragen. www.carhartt.com.

Hôtel du Mus

Naar aanleiding van ons ecologisch onderzoek, in het kader van flora & fauna en wet natuurbescherming (WNB), heeft Van Venrooy Dakdekking samen met ketenpartner Rensing Bouw, voor woningcorporatie de Alliantie drie unieke mussenhotels gemaakt en geplaatst in Speeltuin Kruiskamp te Amersfoort. Na verduurza­mingen van omliggende woonblokken zorgen de hotels dat de mussenkolonie een dak boven het hoofd houdt. De speeltuin heeft veel zand en dichte struiken en is daarom zeer geschikt voor mussen. Ook het educatieve aspect is een mooie bijkomstigheid voor Speeltuin­vereniging Kruiskampkwartier. Wie geïnteresseerd is in Hôtel du Mus kan contact opnemen met de dakdekker.

Dobberdak op Experimentendak

Water bufferen, gecombineerd met een groendak op basis van kurk en waterplanten, Dat is Dobberdak. De uitvoering van dit nieuwe concept begint dit voorjaar met het eerste testexemplaar op het Experimentendak aan het Kleinpolderplein in Rotterdam (zie Roofs april 2021). Dobberdak combineert groen en blauw. Het is een drijvend groendak dat bestaat uit water, kurk en beplanting. Doordat water een elementair onderdeel is in dit systeem, biedt het veel meer mogelijkheden voor dierlijk en plant­aardig leven dan op een regulier groendak. Bijtjes kunnen drinken, vogels badderen en er is een rijkere variatie aan planten. Door het lage gewicht kan er meer water worden gebufferd. De testfase start juni; een jaar lang wordt de waterkwaliteit gemonitord en of er toename is van dierlijk leven. Dit nieuwe daksysteem is een idee van Marijn van Rossum (Earth Kweek) en wordt doorontwikkeld door Liesbeth Verhoeven (Helkantplant), Joke Nijburg (Waterschakel) en Tijs van Ruth (WaterLeider). De naam Dobberdak is bedacht door Joep Klabbers.

Klaas K400 RHX voor Houwers Dakwerken

Klant van het eerste uur Jan Houwers heeft van All-up een splinternieuwe Klaas K400RSX geleverd gekregen, de vijfde Klaas-kraan op rij. De kraan heeft een haakhoogte van maar liefst 35 meter, een maximaal hijsvermogen van 1.600 Kg, en een zijdelings bereik van 30 meter; als hoogwerker een werkhoogte van 31 meter, met een zijdelings bereik van 21 meter. De K400 RHX is de krachtigste Klaas-aanhangwagenkraan en biedt met een hydraulische uitschuifbare jib en zijn X-afstempeling veel voordelen. De K400 RHX is bovendien uitgevoerd met hybride voorbereiding en hierdoor is het mogelijk om CO2-neutraal te werken.

Platdakramen en tuimelramen met Solar

FAKRO dakramen met solar hebben een zonnepaneel aan de buitenzijde dat zorgt voor voldoende zonne-energie om het raam elektrisch te kunnen bedienen met behulp van een afstandsbediening. Een netstroomaansluiting is niet nodig. FAKRO is de eerste en enige aanbieder van een solar oplossing voor een plat dak. De geïntegreerde regensensor zorgt dat het raam automatisch sluit als het regent. Daarnaast heeft FAKRO het solar assortiment uitgebreid met een tuimel-dakraam en verduisterend rolgordijn. Hierdoor is een elektrisch bedienbaar dakraam op zonne-energie mogelijk voor ieder hellend of plat dak. Duurzaam én eenvoudig te installe­ren. www.hetmooistelicht.nl en www.fakro.nl.

Labels