Roofs2021-07-92 Klantgerichte versterking voor Altena

Bedrijfsnieuws

Het team van Altena Dakspecialiteiten is per april dit jaar versterkt met de komst van Pieter van Wijk. Als Manager Kwaliteit/Innovatie/Techniek gaat hij zich richten op de stroomlijning van de informatievoorziening van en met klanten, het verder verbeteren van de service en het ondersteunen van innovaties binnen de onderneming.

Altena, al voor 1700 gesticht als steenbakkerij bij Hattem, is een bekende naam in de bouwwereld. Met drie werkmaatschappijen is de groep actief op het gebied van levering, advisering en ontwikkeling van bouwproducten. Maar niet als een standaard groothandel. Altena is niet gelieerd aan een groot concern en kan met de relatief kleine, zelfstandige en flexibele organisatie meedenken en een hoge servicegraad leveren. Naast Altena Steenhandel en Altena Infra-materialen is Altena Dakspecialiteiten de derde werkmaatschappij in de groep.

Dakvirus

Met Pieter van Wijk heeft Altena een enorme hoe­veelheid ervaring in huis gehaald. Zijn grote en vooral brede ervaring in de dakenbranche begon in 1985 bij Ben Roos Dakbedekking (“waar hij door het dakenvirus geïnfecteerd werd”) en dit bracht hem via in diverse functies bij veel dakdekkers­bedrijven en dakmaterialenleveranciers bij Altena. “Contacten en kennis genoeg, zou je zeggen, en dat kan ik niet ontkennen. Ik heb buiten Nederland ook in de Duitse, Belgische, Franse en de Engelse markt contacten en ben daarmee geïnformeerd over de ontwikkelingen van de markten aldaar.”

Klantondersteuning

Pieter heeft er zin in. “Er gebeurt veel, er komen mooie ­producten aan en ik mag aan de slag met het versterken van de relatie met onze klanten. Voor dat laatste gaan wij nog meer adviezen geven voor het aanleggen en renoveren van complexe daken en dat in relatie tot oplossingen op het gebied van circulariteit en zaken aangaande de BENG-norm. Grote dakdekkers kunnen dat zelf wel, wij ondersteunen hier vooral de middelgrote en kleinere dakdekkers mee.”

BIIG®, RONA®top EPDM en lekdetectie

Daarnaast gaat Van Wijk gaat zich bezighouden met de BIIG® bitumineuze dakrol en RONA®top EPDM. “Samen met de dealers zijn we stappen aan het nemen om de ouderwetse hoog-kwaliteit daken te maken. BIIG® is als topmateriaal een ideale dakoplossing voor retentiedaken, groendaken en parkeerdaken, plekken waar een duurzame dakbaan op zijn plaats is. De RONA®top EPDM éénlaags dakbedekking is een ander raspaardje in ons assortiment. Het is licht, UV-bestendig, eenvoudig aan te brengen en heeft een levens­duurverwachting van zo’n 50 jaar. Sinds twee maanden ken ik nu EPDM geproduceerd door middel van extrusie en ik ben oprecht verbaasd over de hoge kwaliteit die hierdoor bereikt wordt, zeker bij de witte variant. En het is volledig gecertificeerd.” En volgens Pieter komt er binnenkort nog een nieuw product op de markt. “Altena heeft een nieuw draadloos lekkagedetectiesysteem ontwikkeld dat door een grotere partij Europees in de markt gaat worden gezet. Dat is uiterst interessant voor gebouw­eigenaren en verzekeraars, en de vele grote groen- en retentiedaken die de komende jaren worden uitgerold. Met het systeem weet je op een klein kwadrant nauwkeurig waar een lek zit. Hier zit veel potentie in!”

Labels